Dan Petresku (©Reuters)
Dan Petresku (©Reuters)

Kluž otpustio Petreskua, velika šansa za Mutua

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 10:46

Loš start sezone koštao je iskusnog rumunskog stratega posla

Vlasnik fudbalskog kluba CFR Kluž Nelutu Varga objavio da Dan Petresku više neće obavljati ulogu šefa struke u redovima aktuelnog prvaka Rumunije.

Petresku je drugu epizodu na klupi Kluža započeo prošle godine, u sezoni za nama je osvojio titulu Rumuniji i kvalifikovao se za grupnu fazu Lige Evrope. Ipak, nakon odličnih rezultata iz minule takmičarske godine, ove je krenulo po zlu. Kluž je trenutno treći na tabeli rumunskog šampionata sa 21 bodom nakon 11 odigranih kola, a juče je doživeo poraz u 1/16 finala kupa od ekipe Poli Jaši, što je bila kap koja je prelila čašu. Ekipa je u poslednjih šest utakmica zabeležila pet poraza, te se uprava odlučila za promenu na klupi.

Izabrane vesti

Jedan od manjinskih vlasnika Kluža Stefan Gadola pojasnio je šta je tačno dovelo do raskida saradnje.

"Nelutu Varga je većinski vlasnik. On je investirao veliki novac u tim i normalno je što je nezadovoljan rezultatima. Uz Dana Petreskua sam, poštujem ga, doneo je puno novca, ali je taj novac potrošen u klubu. Trener je odgovoran za rezultate, imam sve poštovanje za njega, ali smo u ćorsokaku. Ne znamo šta se dešava sa timom, imamo jako dobre igrače. Nikada se nije desilo da trener ostane u Klužu nakon pet poraza. Uvek je kriv onaj koji upravlja... On je uvek bio pesimista, nezadovoljan je i to smeta igračima. Mislim da moraju da budu motivisani i optimistični", izjavio je Gadola.

Petresku tako po drugi put napušta klub, osvojio je tri titule sa Klužom, ali ga je serija loših rezultata koštala posla. Ovaj 52-godišnji stručnjak je tokom trenerske karijere promenio veliki broj klubova, radio je i u Poljskoj, Rusiji, u Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kini.

Procena je da bi na klupi Železničara mogao da ga nasledi selektor mlade reprezentacije Rumunije, legendarni Adrijan Mutu. Bivši napadač Čelsija i Juventusa je trenersku karijeru počeo 2018. godine u ekipi Voluntarli, ali je njegov prvi angažman potrajao svega dva meseca. Radio je potom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kao rezervni trener ekipe Al Vade, a od prošle godine predvodi selekciju do 21 godine. Sada bi mogao da dobije veliku priliku da se dokaže u ekipi sa šampionskim ambicijama.


tagovi

Dan PetreskuAdrijan MutuCFR Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara