Fudbaleri Kluža (©Reuters)
Fudbaleri Kluža (©Reuters)

Kluž progledao posle Zvezdinih lekcija: Razmotiran FCSB u Transilvaniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 22:14

Klub Điđija Bekalija nemoćan u derbiju

Crvena zvezda uručila je otkaz Marijušu Šumudiki, nije Šumudika dočekao veliki derbi sa FCSB-om na klupi Kluža. Nastalo je rasulo u svlačionici Kluža posle ispadanja od srpskog šampiona i Điđi Bekali zadovoljno je trljao ruke zbog sveopšteg haosa u taboru najvećeg rivala. Ipak, iako vidno uzdrman, Kluž je pod komandom Ovidijua Čeklana deklasirao FCSB u Transilvaniji – 4:1 (1:0).

Malo toga je Kluž pokazao protiv Crvene zvezde, nije bio dostojan rival crveno-belima i već posle utakmice u Beogradu pozdravio se sa igranjem u grupnoj fazi Lige Evrope. Bio je naoštren FCSB da mu zada novi udarac, potajno su se u prestoničkom timu nadali da bi mogli i oni da pregazerivala  ili barem dobiju u Kluž-Napoki, i priključe se vodećima.

Izabrane vesti

A, od derbija ni trunka neizvesnosti. Ali ne zato što je FCSB blistao – on je samo škrgutao zubima uoči derbija. Oduvao ga je transilvanijski tajfun. U Evropi Kluž nije dominantna ekipa, ali je za rumunsku Ligu 1 ovih sezona prava aždaja. Naročito ove, jer ima skor od sedam pobeda iz sedam kola. I najbolju partiju pružio je protiv ljutog protivnika.

FCSB je pregažen u Kluž-Napoki. Bilel Omrani na vreme je otvorio goste, raširila su se Klužova krila tim golom sredinom prvog poluvremena, a pun sjaj izašao je na videlo u nastavku, kada je domaćin spakovao još tri gola. Na semaforu četiri gola i četiri strelca. Redom su Sigurdson, Deak i Alibek tresli mrežu FCSB-ovog gola. Prava katastrofa, koju nimalo nije ublažio gol tima iz Bukurešta u 90. minutu.

Doćiveo je FCSB katastrofu u derbiju. Može je zamaskirati isključivo uzvraćanje udarca na koji će FCSB morati da se načeka i sve vreme posmatra Kluž na liderskoj poziciji.

RUMUNIJA 1 - 7. KOLO

Subota

Sepsi - Botošani 1:1 (0:0)

Kluž - FCSB 4:1 (1:0)




tagovi

RumunijaRumunija 1FCSBCFR KlužKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara