Ronald Arauho (©Reuters)
Ronald Arauho (©Reuters)

Ko bude hteo Arauha, moraće da plati 1.000.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.04.22. | 14:56

Barselona produžila ugovor sa urugvajskim štoperom i "zacementirala" ga enormnom izlaznom klauzulom

Dokazao se Ronald Arauho u Barseloni B, pa kod Kikea Setijena dobio priliku da oseti kako je igrati za prvi tim katalonskog giganta. Ronald Kuman počeo je da mu češće ukazuje poverenje, a nastavio Ćavi.

Tako je postepeno 23-godišnji štoper iz Urugvaja postao standardan štoper Barselone, čija otkupna klauzula od ovog utorka glasi milijardu evra!

Izabrane vesti

Barselona je saopštila da je Arauhov ugovor produžen do juna 2026, a zavanično potpisivanje i njegovo obraćanje javnosti, kao i predsednika Đoana Laporte, biće održano u petak. Dva dana pred duel sa Majorkom.

Urugvajac je u Barselonu došao iz Boston Rivera krajem avgusta 2018, kada je potpisao petogodišnji ugovor po kom u tekućoj sezoni ima platu 900.000 evra. Navodno je za produžetak saradnje tražio triput veća primanja.

Arauhov ostanak u klubu može da raduje Ćavija, koji se od svog dolaska muči da nađe idealnu postavu u defanzivi. Urugvajac se posle povrede lože tokom jeseni ustalio kao štoper od poverenja, ali na Kamp Nou svakako razmišljaju da pojačaju konkurenciju među štoperima dovođenjem Andreasa Kristensena iz Čelsija. Zimus je već stigao Erik Garsija, Đerar Pike privodi karijeru kraju, Samjuel Umtiti je odavno povređen, dok se Klemen Lengle i Oskar Mingeza bore za kontinuiranu minutažu.

Uz bekove Đordija Albu, Aleksa Baldea, Seržinja Desta, Danija Alveša i Musu Vagea, definitivno je da će Katalonci morati da osveže i pojačaju odbranu. Možda su baš zbog toga rešili da nerealnim obeštećenjem sačuvaju Arauha.


tagovi

Ronald ArauhoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara