Vladan Lukić (©Starsport)
Vladan Lukić (©Starsport)

Ko će biti predsednik FSS? Vidić traži dozvolu za čistku, Lukić ozbiljan kandidat, Lekoviću funkcija

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 09:05

Čekajući naslednika Slaviše Kokeze

Potrajaće mesecima. Tako je uvek kad Fudbalski savez Srbije bira novo rukovodstvo. Kreće se od dna, pa se ide ka vrhu. Zamišljeno tako da ne može niko da zasedne u fotelju a da ne obrati pažnju na svaki pedalj zemlje. Lepa ideja, u praksi se nažalost češće koristila da se za sitne usluge kupe glasovi na završnim izborima. Kako bilo, Srbija opet bira, ovog puta naslednika Slaviše Kokeze, koji je podneo ostavku na mesto predsednika FSS nakon što se našao pod istragom tužilaštva zbog dela koje nemaju veze sa fudbalom.

A ko će biti novi predsednik? Nema nikakve sumnje da bi nacija na tom mestu volela da vidi Nemanju Vidića, jer ono njegovo jesenje pismo u kome je oštro kritikovao Kokezu i FSS obradovalo je navijače kao retko šta do sada. Ipak, šanse da se Vidić vrati u FSS nisu tako velike, kako piše Informer, pre svega jer je on u nekim neformalnim razgovorima tražio odrešene ruke da otera sve one za koje smatra da im nije mesto u srpskom fudbalu. Znate i sami, u Srbiji to ne biva bez upliva politike.

Izabrane vesti

Zato Informer piše da je ozbiljan kandidat da sedne u fotelju na Terazijama bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić. Dugo ga već nema u javnom životu, nije se proslavio u Ljutice Bogdana, ali kako se može čuti ima podršku određenih struktura, koje mu pamte da je u vreme bombardovanja Srbije 1999. godine raskinuo ugovor sa Mecom kako bi se prijavio za vojsku. Opet malo politike.

Na kraju, i Informer i dnevni list Danas, pominju i Nebojšu Lekovića kao kandidata. Već je vodio FSS u vreme dok je još postojala Jugoslavija, bio je i generalni sekretar Crvene zvezde i to baš u vreme dok je novi selektor Srbije Dragan Stojković bio predsednik. A legendarni Piksi se sada i te kako pita na Terazijama. Informer doduše dodaje da je veliko pitanje da li bi Leković mogao da dobije većinsku podršku, ali Danas uverava da će on sigurno dobiti nekakvu funkciju, možda ne predsedničku, ali imaće mesto u FSS.

Naravno, ovo su sve još preliminarne spekulacije i sigurno će se još mnogo toga menjati u narednim nedeljama. Zoran Laković se sigurno neće vratiti iz Uefe da bi vodio FSS, nije realno ni da će Zvezdan Terzić nazad, ali nema nikakve sumnje da će i Crvena zvezda imati svog kandidata...

Do izbora, na funkciji vršioca dužnosti predsednika FSS biće Marko Pantelić. Ostaće tu samo ako ne ispliva bolje rešenje. Oni koji odlučuju – a tu “lobisti“ često imaju više uticaja no oni sa pravom glasa – ipak ga ne vide tamo dugoročno.


tagovi

FSSVladan LukićNemanja Vidićnebojša leković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara