Filip Đorđević u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)
Filip Đorđević u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)

Ko će sa Terzićem u Seriju A? Za promociju se bore Tomović, Đorđević, novi Ninkovićevi saigrači...

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.05.21. | 09:39

Pretposlednje kolo Serije B na programu je u petak od 14 časova. Očekuje nas veliki broj zanimljivih mečeva

Vrhunac drame u Seriji B. Prestala su još samo dva kola do kraja italijanske druge lige, a ostao je još ogroman broj nerešenih pitanja. Barem neke odgovore trebalo bi da dobijemo u petak od 14 časova, kada počinju svi mečevi 37. kola.

Zasad je poznato samo to da će Empoli sigurno da igra sledeće sezone u Seriji A, kao i da je Virtus Entela putnik u treći rang. Ostalo je još jedna direktna viza za Kalčo, dok će drugu da dobije najbolji tim iz plej-ofa. Trećeplasirani i četvrtoplasirani tim će igrati od polufinala, a ekipe koje zauzmu od pete do osme pozicije plej-of počinju od četvrtfinala.

Izabrane vesti

Neizvesno je i na dnu tabele, gde će se 18. i 19. tim pridružiti Enteli, a 16. i 17. tim igraće plej-aut. Tako smo došli u situaciju da nijedan klub od njih 20 nije bez ambicija ni na dva kola pre kraja. Eventualno Frozinone, Kremoneze i Piza ne moraju baš da idu na pobedu po svaku cenu, jer je realno mala šansa da će u plej-of ili plej-aut, mada matematički je i to moguće. Nisu Italijani bili naivni kada su pravili ovakav sistem takmičenja.

14.00: (1,63) Salernitana (3,80) Empoli (5,60)

Seriji A je trenutno najbliža Salernitana, koja zauzima drugu poziciju, sa dva boda više od Leča i Monce. Igra u petak protiv Empolija, koji je još ranije osigurao promociju, pa će sada verovatno igrati rasterećeno, a možda i ne previše motivisano. To je idealna prilika za tim iz Salerna da se posle dužeg vremena vrati u elitu. Napad će protiv Empolija da predvodi Milan Đurić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine. On je ove sezone na 33 utakmice postigao pet golova.

Leče je dugo bio viđen kao sigurni povratnik u Seriju A, ali je prosuo ogroman broj bodova u finišu sezone. Samo u poslednja četiri kola je doživeo tri poraza, što je bilo dovoljno za Salernitanu da ga prestigne, ali i za Moncu da ga stigne. U prošlom kolu je upravo poražen na gostovanju Monci, tako da sada Leče mora da vadi fleke protiv Ređine. Izgleda da je odlazak Filipa Falka u Crvenu zvezdu bio prevelik udarac za žuto-crvene, koji ove polusezone igraju daleko od svog nivoa. Ređina se bori za plej-of, neće se tek tako predati na stadionu Via del Mare. Pokušaće da se osveti za poraz minimalnim rezultatom sredinom januara.

Od tih vodećih ekipa najlakši posao, barem na papiru, ima Monca. Ona gostuje Kozenci, trenutno 17-plasiranom timu u šampionatu, ekipi koja je izgubila četiri od poslednjih pet mečeva. Samo je protiv Peskare (3:0) u tom nizu uopšte uspela da postigne gol.

U Seriji B su ternutno petorica srpskih fudbalera. Aleksa Terzić je sa Empolijem, u kojem je na pozajmici iz Fjorentine, overio promociju. Nikola Ninković je od februara član Breše, mada još nije debitovao za taj tim pošto se oporavlja od teških povreda koje je prošle godine zadobio u saobraćajnoj nesreći.

Nenad Tomović se muči sa SPAL-om, prošlogodišnjim prvoligašem. Dugo je bio u aktivnoj borbi za neku od prve dve pozicije, ali je u finišu sezone posustao. Izgubio je poslednje tri utakmice i sada je ispod crte za mesto u plej-ofu. U 37. kolu SPAL gostuje Ređijani, mora da pobedi da bi se našao u doigravanju. Tomović je ove sezone odigrao 32 meča u Seriji B i postigao je jedan gol. Interesantno, protiv Ređijane bi rival mogao da mu bude Ivan Lakčević, nekadašnji bek Vojvodine koji je zimus stigao iz Đenove. On je do sada odigrao 10 mečeva za Ređijanu i zabeležio je dve asistencije.

Plasman u Seriju A na mala vrata traži i Filip Đorđević, nekadašnji reprezentativac Srbije. Iskusni napadač već tri godine igra za Kjevo iz Verone, a ove sezone je na 26 mečeva za Leteće magarce postigao četiri pogotka. Kjevo, baš kao i SPAL, ima 50 bodova, ali zbog bolje gol-razlike trenutno zauzima poziciju koja vodi u plej-of. Sada ima relativno lak posao, gostuje prežaljenom „fenjerašu“ Enteli.

Sve utakmice Serije B možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

SalernitanaKjevoSerija BEmpoliBreša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara