Luan Peres iz Santosa u duelu sa Sebastijanom Viljom (desno) u prvom meču na Bombonjeri (©Reuters)
Luan Peres iz Santosa u duelu sa Sebastijanom Viljom (desno) u prvom meču na Bombonjeri (©Reuters)

Ko će u finale: Derbi Sao Paula na Marakani ili novi brazilsko-argentinski obračun?

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 20:50

Kopa Libertadores: Noćas (23.15) revanš polufinala, Santos – Boka Juniors. U prvom meču na Bombonjeri nije bilo golova

Ko će na megdan Palmeirasu 30. januara na Marakanu u Rio de Žaneiru u borbi za trofej u Kopa Libertadores – Santos ili Boka Juniors? Da li ćemo gledati u borbi za najvažniji trofej u Južnoj Americi gradski derbi Sao Paula ili novi brazilsko-argentinski obračun? U prvom meču na Bombonjeri gledali smo uspavanku. Tim iz Sao Paula je bio bolji, konkrentiji, ali mreže se nisu tresle. Drugih bar 90 minuta igra se na stadionu Vila Belmiro u sredu (23.15). U slučaju da opet bude bez golova šutiraju se jedanesterci. Boka prolazi u borbi za trofej sa svakim remijem sa postignutim golom.

Santos ne samo da nije primio pogodak u prvoj utakmici na Bombonjeri, već je i oštećen za jedanaesterac u drugom poluvremenu, pa se bez ustezanja može reći da je Boka Juniors ekipa koja je bolje prošla sa rezultatom 0:0. Brazilski predstavnik je napravio odličnu uvertiru za revanš polufinala Libertadoresa pošto je u nedelju, sa praktično kompletnom drugom postavom, uspeo minimalcem da savlada lidera Brazileiraa Sao Paulo.

Izabrane vesti

Popularne Ribe su na svojoj Vili Belmiro izgubile samo dve od poslednjih 16 utakmica. Boka je u međuvremenu obezbedila finale Kupa Dijego Armando Maradona i nada se novom podvigu. Poslednji put Đenovljani su na poslednjem stepeniku pred prehar Libertadoresa bili 2018. godine, ali ih je sputao River u čuvenom Superklasiku, pa je san o prvom trofej južnoameričke Lige šampiona od 2007. ostao nedosanjan. Boka se u poslednjem meču koji joj je doneo finale kupa Dijego Armando Maradona mučila protiv Argentinos Juniorsa, ali je na kraju izvojevala bod koji joj je bio dovoljan zbog kiksa Rivera protiv Independijentea.

Velikan iz Buenos Ajresa ima sjajan skor na gostovanjima u poslednjih devet meseci pošto je upisao deset pobeda, uz tri remija i samo jedan poraz. Ulog je ogroman za oba tima pa ne bi trebalo očekivati da se rivali previše otvore.

Trener Santosa Kuka ne može da računa na golmana Žona i defanzivca Vagnera Leonarda zbog virusa korona. Na gol će stajati Žoao Paulo, a ostatak tim bi trebalo da bude isti kao pre sedam dana u Buenos Ajresu. Trener Boke Migel Anhel Ruso u špicu će da se osloni na vremešnog Karlosa Teveza. Iako ima 36 godina Apač igra u odličnoj formi. Ovo će nekadašnjeg argentinskom reprezentativcu biti šesto polufunalu Kopa Libertadores, a juri četvrto finale. Ima jednu šampionsku titule u Južnoj Americi sa Bokom davne 2003. godine na početku blistave karijere.

U tim bi trebalo da se vrati Horman Kampucano, dok će na klupu da se preseli Dijego Gonzalez. To će biti jedina promena u timu sa Bombonjere za revanš u Sao Paulu. Boka Juniors može da se pohvali da je igrala najviše finala u istoriji takmičenja, čak 11. Šest puta je pehar najboljeg tima Južne Amerike završavao na Bombonjeri.

Santos ima tri titule šampiona Južne Amerike, koliko i Sao Paulo i Gremio. Ovog meseca se crno-belima pruža šansa da eventualnom krunom postanu najtrofejniji brazilski klub u Kopa Libertadores.

Ono što je sigurno jeste da dobijamo novog šampiona Južne Amerike pošto je najbolji tim iz 2019. godine Flamengo ispao već u osmini finala takmičenja od argentinskog Rasinga. Crveno-crni iz Rija su u spektakularnom finalu u Limu pre nešto više og godinu dana pobedili River Plejt sa 2:1 posle velikog preokreta u finišu.

Revanš polufinala Kopa Libertadores, Santos - Boka Juniors možete da gledate u direktnom prenosu od 23.15 na mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

Revanš polufinala Kopa Libertadores /prvi meč: 0:0/

SANTOS - BOKA JUNIORS (23.15)

SAO PAULO - Stadion: Vila Belmiro. Sudija: Roldan (Kolumbija).

SANTOS: Žoao Paulo, Peres, Verisimo, Žonatan, Para, Alison, Pituka, Soteldo, Lukas Braga, Marinjo, Kajo Žorž.

BOKA JUNIORS: Andrada, Lopez, Izgjuerdoz, Hara, Fabra, Kapaldo, Kampucano, Salvio, Vilja, Tevez, Soldano.

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Palmeiras - River Plejt - 0:2 /prvi meč 3:0/

/Rohas 28, Bore 44/

23.15: (3,05) Santos (2,95) Boka Juniors (2,55) /prvi meč 0:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresSantosBoka juniorsKarlos Tevez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara