Crnogorci hoće novi trijumf (©Reuters)
Crnogorci hoće novi trijumf (©Reuters)

Ko je bolji: Jovetić & Đurđević ili Haland & Edegard?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 10:25

Crna Gora juri i treću pobedu u kvalifikacionoj Grupi G. Lak posao za Tursku i Holandiju

Iznenađujuć poredak posle prva dva kola u Grupi G evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Turska i Crna Gora na dva prva mesta, tek iza su Holandija i Norveška. Istina, kalendar nije bio isti za sve i Crnogorci za maksimalnih šest bodova mogu da budu zahvalni laganom rasporedu i startu na utakmicama sa Letonijom i Gibraltarom. Međutim, ako Stevan Jovetić nastavi sa blistavim partijama i Sokolovi danas savladaju i Norvešku, selekcija Miodraga Radulovića steći će pravo da se zaista nada učešću na Svetskom prvenstvu, iako se tome niko nije nadao posle žreba za grupe.

Posebno zato što Turska igra bolje no što je bilo ko mogao da pretpostavi. Savladali su Holandiju sa 4:2, pa Norvešku sa 3:0 i večeras će protiv Letonije, tu nema nikakve sumnje, samo zaokružiti prvi deo kvalifikacija sa maksimalnih devet bodova. Holandija je ipak i dalje favorit broj jedan, a niko ne sme da otpiše ni Norvešku sa Erlingom Halandom i Martinom Edegardom.

Izabrane vesti

Opet, videli smo to i u jesenjem okršaju Srbije sa Norveškom, džaba jedna ili dve zvezde – plus Aleksander Serlot – bez prave podrške ostatka ekipe.

Na Halanda i Edegarda udariće Jovetić, sada uz podršku Uroša Đurđevića, koji se ekspresno uklopio u crnogorsku reprezentaciju. U prvom meču sa Letonijom odlučujuće lopte delio je još jedan Partizanov bivši igrač Nebojša Kosović, iz aktuelnog sastava crno-belih bili su tu Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić, pozadi naravno u tandemu sa Stefanom Savićem, opet fudbalerom koji se afirmisao u Humskoj.

Jovetić je svakako prva zvezda tima, u dva prva meča tri gola, ukupno 31 na 60 mečeva u državnom timu. Halandu naravno ne sme da se preti, ali Norvežani se često muče da mu dostave loptu, pa Radulović kaže...

Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, mislim da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku - kako da zaustavi Jovetića, Đurđevića, Marušića, kako da Haland izađe na kraj sa Savićem“, samouvereno će crnogorski selektor.

U trećem meču večeri u Grupi G Holandija gostuje kod Gibraltara, formalnost, moraće Lale da savladaju. Jer već četvrto kolo možda će nam nagovestiti ko bi mogao do prvog, a ko do drugog mesta s obzirom da će tada Holanđani gostovati kod Norvežana, dok će Turska ugostiti Crnu Goru. Da bi zatim Crnogorci išli i na noge Lalama.

Što će reći, ovaj meč sa Norveškom ne sme da se izgubi.

GRUPA G

20.45: (55,0) Gibraltar (25,0) Holandija (1,01)

20.45: (4,80) Crna Gora (3,60) Norveška (1,77)

20.45: (1,10) Turska (11,0) Letonija (19,0)



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Crne Gorereprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara