Stvari se komplikuju: Henderson - OUT, Žoao Feliks – IN!

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.20. | 15:54

Rastu šanse Atletika, opadaju Liverpulove

Ozbiljan je favorit bio Liverpul u dvomeču osmine finala Lige šampiona protiv Atletika iz Madrida, ali posle „prvog poluvremena“ stvari se komplikuju i rastu šanse Kolčonjerosa da eliminišu  prvaka Evrope.

Atletiko je dobio prvi meč u Madridu sa 1:0, neutralisao ofanzivni potencijal Redsa i uveo ih u nervozu pred revanš. Poznato je koliko Simeoneov tim ume da bude nezgodan kada ostvari pobedu bez primljenog gola. Pa makar i minimalnu. A šanse Atletika rastu i zbog kadorvske situacije u oba kluba.

Izabrane vesti

Liverpulov kapiten i srce veznog reda Džordan Henderson se povredio u meču u Madridu i najverovatnije je izgubljen za revanš na Enfildu. Engleski vezista je povredio zadnju ložu i čekaju ga tri nedelje pauze.
„Moglo je da bude i gore. Pogledajte kako je Hari Kejn prošao sa svojom povredom. Nije strašno, ali moraće da pauzira oko tri nedelje“, rekao je Jirgen Klop.

Kapiten najverovatnije propušta revanš sa Atletikom koji bi mogao da dobije ozbiljno pojačanje za taj meč. Najskuplje pojačanje u istoriji kluba Žoao Feliks je danas počeo da trenira posle mesec dana od povrede mišića desne noge.

Postojale su neke optimistične najave da bi mladi Portugalac mogao da bude spreman i za prvi meč sa Liverpulom, ali to se nije desilo jer se proces oporavka odužio i nije odradio nijedan trening do utakmice. Sada je počeo sa treninzima, Simeone ga najverovatnije neće rizikovati za duel sa Viljarealom u prvenstvu narednog vikenda već će mu polako tempirati formu za revanš na Enfildu. Tamo bi Feliks sa svojim karakeristikama mogao da bude opasno oružje u igri na kontre koje se očekuju dok Madriđani budu branili prednost.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara