Anhel di Marija (©Reuters)
Anhel di Marija (©Reuters)

Ko je gazda Lisabona: Sporting zakočio, Benfika raspucana po notama maestra Di Marije

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 14:33

Kup Portugalije: Na stadionu Žoao Alvalade večeras (21.45) prvi meč polufinala između velikana iz prestonice

Lisabon je na nogama. Igra se veliki derbi Portugalije, ovog puta u polufinalu Kupa. Prvi meč igra se na stadionu zeleno-belih Žoao Alvalade (21.45). Ovi timovi se bore za krunu u Primeiri, ostavili su daleko iza Porta. Tim Rubena Amorima ima dva boda manje od Orlova, branioca titule u zemlji na Iberijskom poluostrvu, ali i utakmicu manje.

Oba lisabonska velikana su se plasirali u osmini finala Lige Evrope. Sporting je lako eliminisao švajcarskog šampiona Jang Bojs, a Benfiika nešto teže Tuluz. Lavovi su napravili lošu uvertiru pred ovaj meč, u nedelju su uzeli samo bod (3:3) u Rio Aveu.

Izabrane vesti

Sporting će biti lišen usluga Gonsala Ignacija i Trinkaa. U napadu se najviše očekuje od sjajnog Šveđanina mađarskog porekla Viktor Đekereša, sjajne akvizicije iz Koventrija. Partner u špicu biće mu Pote iliti Pedro Gonsalves.

"Što se tiče dva remija? Protiv Jang Bojsa smo mogli da postignemo gol, protiv Rio Avea nismo uradili stvari na najbolji način i trebalo je drugačije. Sada sledi dvomeč, derbi, utakmica sa drugačijim karakteristikama, ali u kojoj ćemo želeti da dominiramo. Na drugoj strani su veoma kvalitetni igrači, pričamo o šampionu i aktuelnom lideru prvenstva, ali smo spremni za meč”, rekao je Amorim.

21.45: (2,05) Sporting Lisabon (3,50) Benfika (3,50)

Za Benfika dugo ne igrai španski levi bek Huan Bernat. Žoao Mario, Neres i Rafa Silva biće zaduženi za golove, dok sve u igri šampiona Portugalije počinje od argentinskog virtuoza Anhela di Marije. Brazilc Arturo Kabral nije opravdao poverenje letošnjim dolaskom iz Fjorentine i ima ulogu džokera, kao i zemljak Markos Leonardo koji je početkom godine stigao iz Santosa.

Benfika posle duela sa gradskim rivalom čeka duel u Portu protiv Zmajeva koji su daleko od borbe za tron.

Ove sezone na Lužu u Primeiri, Benfika je dobila gradskog rivala sa 2:1 i to golovima Nevesa i Tengsteda u sudijskoj nadoknadi. Pre toga je dugo Sporting vodio pogotkom Đekereša. Prethodna tri duela ovih ekipa završeni su tipom GG3+. Orlovi su dali 10 golova na poslednje dve utakmice u domaćem šampionatu.

Pre tog duela u novembru prošle godine koji je rešen u finišu, dva prethodna meča završeni su remijima – 2:2.

KUP PORTUGALIJE – POLUFINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

21.45: (2,05) Sporting Lisabon (3,50) Benfika (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonBenfikaKup PortugalijeKup PortugalaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara