Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Ko je najveća pretnja vodećem tandemu – Grafičar ili Kolubara?

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.10.20. | 09:13

Derbi 10. kola Prve lige Srbije igra se na Topčiderskom brdu. Oba tima se pojačala pred nastavak sezone. Domaćina preporodio Radomir Koković. Jagodina u Leskovcu

Zakomplikovalo se na vrhu drugoligaškog karavana posle prvog poraza u sezoni dosadašnjeg lidera Kabela. Na vrhu je sada kragujevački Radnički. Čačanski Borac je u naletu, dok bi priključak za vodećim tandem mogli da uhvate Grafičar i Kolubara. Ova dva tima danas (15.00) iza južne tribine stadiona Crvene zvezde, na veštačkoj travi, igraju derbi 10. kola Prve lige Srbije.

Lazarevčani igraju toplo-hladno, pobeđuju na svom terenu, ali gube na strani. Sva tri nesupeha ove sezone Rudari su ostvarili na gostovanjima. Grafičar je živnuo u poslednjih nekoliko nedelja posle dolaska na kormilo mladog stručnjaka Radomira Kokovića. Beograđani imaju tri vezana pobede. Prošle nedelje su slavili u Loznici sa 2:1.

Izabrane vesti

Oba tima su se pojačala prethodnih nedelja. Poslednjeg dana prelaznog roka, u Kolubaru se iz Hetafea vratio mladi defanzivac Strahinja Bošnjak.

"Zbog pandemije nisam uspeo na vreme da dobijem radnu dozvolu, pa sam u dogovor sa čelnicima Hetafea odlučio da se vratim u Srbiju. U Kolubari ću da nastavim da radim i da se brzo nametnem treneru Nikoliću. Ekipa je promenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali nadam se da može napraviti iskorak“, rekao je Bošnjak za Sportski žurnal.

Razvojni tim Crvene zvezde je protekle nedelje doveo jednog od najtalentovanijih igrača Jamajke Normana Kembela. Reč je o igraču rođenom 1999. godine, koji je u prethodnom periodu igrao za lokalni Harbur Vju. On je u prethodnom periodu bio u kampu Udineza, a navodno za njegove usluge bio je zainteresovan i Votford. U slučaju da se Kembel nametne, ugovor sa Grafičarom biće automatski produžen.

U proteklom šampionatu u duelu ova dva tima slavili su domaćini. Grafičar je na svom terenu bio bolji sa 3:0, a Kolubara u Lazarevcu sa 3:1. Gosti su jedan od tri tima koji nema nerešeni ishod ove sezone u drugoligaškom karavanu.

Posle nekoliko godina tavorenja, Jagodina se ove sezone vratila u drugu ligu. Đurani su ekipa koja igra tvrde utakmice ove sezone. Na devet mečeva gol-razlika je 6:6. Jagodinci ide na noge sve boljoj Dubočici (15.00). Leskovčani igraju bolje sa novim trenerom Sašom Mrkićem.

Jagodina je, kao i većina klubova, pazarila u finišu prelaznog roka. Dovela je trojicu novajlija - Miloša Plavšića (1990), koji dolazi iz Radnika iz Bijeljina, a tu su i Miloš Džugurdić (1992), nekadašnji član mlađih kategorija Partizana i Vladimir Petrović (1993), kome je ovo drugi boravak u redovima nekadašnjeg superligaša.

Domaćin ima četiri boda u prethodba dva kola.

"Jagodina je sa istim timom iz Srpske lige nastavili da igra i u Prvoj ligi. Ako tome pridodamo i tri najnovija pojačanja dobija se kompaktna i snažna celina. Da ne govorimo o vrhunskim uslovima koje godinama poseduju i samo se nadgrađuju novim sadržajima“, rekao je Mrkić, prenose Južne Vesti.

PRVA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

IMT - Loznica 2:3 (2:0)

/Terzić 11, Bajić 12 - Komarčević 50, 76pen, Dražić 80/

Subota

Radnički 1923 – Žarkovo 3:2 (3:0)

/Varjačić 9p, Ćirović 15, Jovanović ag 22 – Manić 49p, Babić 90/

Kabel – Borac 0:1 (0:1)

/Kijevčanin 2/

Radnički P. – Zemun 2:1 (1:1)

/Petrović 35, Tolić 47 - Avrić 38/

Nedelja

Dinamo Vranje - Železničar Pančevo 3:1 (1:0)

/Tumbas 38, 75, Dimitrov 73 - Orlić 88ag/

Sloga - Budućnost Dobanovci 1:0 (1:0)

/Žerađanin 27/

Radnički Sremska Mitrovica - Trajal 1:2 (0:0)

/Radonjić 77 - Sredojević 50, Kilibarda 52/

Ponedeljak

15.00: (2,20) Dubočica (3,00) Jagodina (3,45)

15.00: (2,15) Grafičar (3,05) Kolubara (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaSrbija 2Prva liga SrbijeGrafičarKolubara LazarevacDubočicaJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara