Trener Širokog Marijan Budimir (©YouTube)
Trener Širokog Marijan Budimir (©YouTube)

Ko je u boljoj formi? Široki i Sarajevo u borbi za prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.09.23. | 11:17

Derbijem koji je na programu u petak od 20 časova otvoriće se 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle nešto sporijeg ritma na početku sezone i mnogih odlaganja utakmica, Premijer liga Bosne i Hercegovine se zahuktala i konačno krenula normalnim ritmom. U naredna tri dana igraće se utakmice 8. kola, a sve će krenuti iz Širokog Brijega gde će derbi ove runde u petak od 20 časova odigrati trenutni lideri na tabeli.

Izabrane vesti

Prethodnih nekoliko godina nisu bile baš uspešne za Široki Brijeg. Tim koji je redovno igrao u kvalifikacijama za evropska takmičenja u prethodne tri godine je ostao bez toga, pa su čini se rešeni da to promene. Doveden je trener koji je sa mladim timom Hajduka napravio čuda i igrao finale Lige šampiona, Marijan Budimir. Stručnjak koji radi odličan posao sa timom iz Hercegovine i ovim uvodnim kolima je pokazao da je pravo trenersko osveženje na ovim prostorima. Posle pet odigranih utakmica Široki ima 13 bodova, što znači da im je nedostajalo vrlo malo da budu maksimalni.

Četiri pobede nad Posušjem, Tuzla Sitijem, Goškom i Zvijezdom, te gostujući remi sa Veležom doveli su Širokobriježane na deobu prve pozicije sa večerašnjim rivalom. Pride, Sarajevo ima utakmicu više pa je Široki sa tog aspekta u prednosti. Pomenutim rezultatima, ali i igrom, energijom, motivom Široki nije ekipa kakva je bio prethodnih godina. Zaista se vidi rukopis novog trenera i svi u klubu se nadaju da će to da potraje. Za nastavak dobre forme, neće im biti lako. U goste stiže razigrano Sarajevo, pa će trebati mnogo stvari ukomponovati da bi se ostvario dobar rezultat. Samopouzdanja i motiva sigurno neće faliti. Podrške sa tribina takođe. Jer, ukoliko se ostvari pobeda, čvrsto će se prigrliti liderska pozicija, koju u ovom delu Hercegovine čekaju poprilično dugo.

Ne zanima me ništa više od toga da damo maksimum. Idemo da igramo pravi, muški fudbal i nadigravamo se sa jednom dobrom ekipom. Treba da se fokusiramo na partiju na terenu i zaboravimo sve van terena", rekao je prošlosezonski vicešampion Evrope sa juniorima Hajduka.

20.00: (2,75) Široki Brijeg (3,05) Sarajevo (2,55)

Ističe Budimir da je Sarajevo u istom procesu u kojem je bio i Široki Brijeg.

"Doveli su novog trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za titulu. Međutim, i mi imamo svoje želje i ciljeve. Želimo da pobedimo svakog protivnika na Pecari. Međutim, rečeno vojničkim rečnikom, za pobedu morate prvo da znate svoje i kvalitete protivnika, a onda da izaberete gde ćete voditi bitku i koju ćete strategiju koristiti. Napravićemo sve da dođemo do pobede i stoga pozivam naše navijače da nas bodre i nose celu utakmicu", poručio je trener Širokobriježana.

U naletu forme je i Sarajevo. Bordo tim je posle fijaska u evropskim kvalifikacijama i poraza u prvom kolu od dobojske Sloge, brže bolje reagovao i doveo Slovenca Simona Rožmana. Novi trener kao da je napravio neki napitak fudbalerima, pa su rezultati rapidno krenuli uzlaznom putanju. U pet utakmica, ostvarene su četiri pobede nad Posušjem, Tuzla Sitijem, Veležom i Zrinjskim, dok se remiziralo sa Goškom. Sve u svemu, navijači su više nego zadovoljni. U Sarajevu se titula čeka jako dugo, pa će i raspoloženje biti u skladu sa rezultatima. Za sada sve ide kako treba, pa se sa optimizmom otišlo put Širokog. Da znaju igrati derbije pokazali su u prošlom kolu kada su savladali Zrinjski, pa će ova utakmica imati još veći značaj budući da je u pitanju prvo mesto.

Radi se o ozbiljnoj ekipi, sa dosta mladosti, energije. Imaju prepoznatljiv stil, pogotovo kontinuirani napad, žele se nadigravati tako da očekujemo otvorenu utakmicu. Znamo kakvi želimo biti, želimo se dokazivati, mislim da smo kao ekipa jako gladni da bi na svakoj utakmici pokušavali s dobrim sadržajem doći do dobrog rezultata. Bitno je da svi znamo gde želimo doći. Pohvalio bih igrače za ono što su pružili protiv Zrinjskog, ali sve to je iza nas. Dobili smo dobar odgovor da neke stvari koje smo počeli možemo i na duže staze raditi kvalitetno. Od igrača želim maksimalan pristup, da u svakoj zoni znamo šta radimo i pogotovo da svi igrači vide da su u kadru i da su nam svi bitni”, rekao je trener Sarajeva Simon Rožman.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BIH 1 – 8. KOLO

Petak

20.00: (2,75) Široki Brijeg (3,05) Sarajevo (2,55)

Subota

16.00: Tuzla Siti – Borac Banjaluka

18.30: GOSK – Igman

20.45: (1,28) Velež (5,30) Sloga Doboj (9,00)

Nedelja

16.00: Zvijezda 09 – Posušje

19.45: (1,45) Zrinjski (4,00) Željezničar (7,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Široki BrijegFK SarajevoSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara