Ko se ovome nadao od Parme i Verone? Lazović deli asistencije kao rukom, Kuluševskog baš hoće (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 17:39

Sampdorija razočarala

Kaljari je tokom prvog dela sezone u Serriji A bio najprijatnije iznenađenje i najlepša priča, ali bi na kraju sezone taj status mogli da imaju Parma i Verona.

Parma trenutno deli šesto mesto sa Kaljarijem i Milanom, a Verona je deveta sa samo dva boda manje. Ko je ovome mogao da se nada od timova kojima je predviđana borba za opstanak? A Verona je čak važila i za najozbiljnijeg kandidata za ispadanje...  Ipak, na Tardiniju i Bentegodiju mogu da se nadaju i plasman u Evropu.

Izabrane vesti

Verona je danas deklasirala davljenika Leće na Bentegodiju sa 3:0. Oba tima su lane igrala u Seriji B, ali im je povratnička sezona u Seriji A potpuno različita. Verona blista, Leće se muči.

Prekidi su postali zaštitini znak Verone ove sezone, a upravo posle kornera Velosa u 19. minutu je poljski štoper Davidovič skrenuo loptu glavom u mrežu i načeo Leće. Samo nekoliko minuta kasnije je Verona umalo povela 2:0 posle još jednog kornera Velosa i šuta Kumbule.

Desetak minuta pre odlaska na poluvreme, Verona je konačno dala i drugi gol. Darko Lazović je zaslužan za „pola gola“. Sjajno je Srbin prošao po levom krilu, prevario čuvara, a onda kao rukom poslao sjajan centaršut preko štopera Lećea na glavu Pesini koji ovo nije mogao da promaši.

Sve nade Lećea je ugasio Del Orko crvenim kartonom u 67. minutu, da bi Pacini u finišu meča sa bele tačke postavio konačnih 3:0 pošto je prethodno Amrabat iznudio penal. Nije čudo što su veliki i bogati klubovi stali u red za Veronine igrače poput Kumbule i Amrabata i što je Rahmanija već kupio Napoli za sledeće leto. Nekadašnji šampion Italije odavno nije imao ovako dobru sezonu. A primio je samo 22 gola na 21 utakmici...

Još prijatnije iznenađenje je Parma. Krstaši su se prošle sezone vratili u Seriji A i izborili opstanak, a ove konkurišu za Evropu. Lansirali su neka otkrića poput Kuluševskog i Galjola, a upravo su njih dvojica postigli golove za pobedu nad Udinezeom od 2:0. Sve je bilo rešeno za nešto više od pola sata igre.

Levi bek Gajolo je u 19. minutu otišao u napad i postigao gol za vođstvo. Izblokiran volej Kuluševskog je pao pravo na nogu Galjolu koji je uhvatio sjajan volej i spakovao loptu pod prečku.

Otkriće sezone Kuluševski je u 34. minutu pogodio za 2:0. Švedski tinejdžer kojeg je nedavno kupio Juventus za 35.000.000 evra je peti gol u sezoni postigao šutem sa distance kada je lopta prošla kroz ruke golmanu Musu.

Napao je Udineze svim sičlama u drugom poluvremenu, ali su njegovi ofanzivci promašivali okvir gola ili ih je zaustavljao odlični golman Sepe. I Parma je zadržala tri boda. U sledećem kolu na gostovanju Kaljariju može da napravi veliki korak ka povratku u evrotakmičenja.

Novo razočarenje svojim navijačima je priredila Sampdorija koja je na domaćem terenu odigrala remi bez golova protiv Sasuola. Iako je imala igrača više od 25. minuta kada je isključen Peluzo. On je kao poslednji igrač odbrane namerno srušio Gabijadinija u stopostotnoj šansi i zasluženo je pocrveneo. Ipak, igrač više ništa nije doneo domaćinu i do kraja su oba tima imala podjednak broj šansi za gol, ali nisu ih realizovali.

TALIJA 1 - 21. KOLO

Petak
Breša – Milan 0:1 (0:0)
/Rebić 71/

Subota
SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 - Vicari 24ag, Berou 59, Poli 63/

Fiorentina - Đenova 0:0

Torino - Atalanta 0:7 (0:3)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86, 88/

Nedelja
Inter - Kaljari 1:1 (1:0)
/Martinez 29 - Najngolan 78/ 

Sampdorija - Sasuolo 0:0 

Verona - Leće 3:0 (2:0)
/Davidovič 19, Pesina 34, Pacini 87 penal/

Parma - Udineze 2:0 (2:0)
/Galjolo 19, Kuluševski 34/
18.00:  (2,70) Roma  (3,40)  Lacio (2,55) 
20.45:  (3,60) Napoli  (3,45)  Juventus (2,10) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: twitter.com/HellasVeronaFC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara