Mesi sa peharom Kupa kralja (© Reuters)
Mesi sa peharom Kupa kralja (© Reuters)

Ko se poslednji smeje...

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 10:29

Kralj Kupa kralja

Opet se smeje. Prelepa scena. Dirljiva. Znak da se nije predao, iako su mnogi mislili da je gotov. Ne, ipak je to jedan od najboljih – ako ne i najbolji – fudbaler svih vremena. Kralj. Valjda je zato logično i da mu pripadne Kup kralja. Prirodan spoj.

Za razliku od prethodne dve godine, Lionel Mesi ponovo uživa na terenu, jednako kao i kraj njega dok je koračao ka svečanoj loži da uzme ono što mu pripada. Potvrdu da je vanremenski igrač.

Izabrane vesti

U subotu veče uvećao je kolekciju trofeja osvojenih za Barselonu ili sa Barselonom. Zavisi ko kako gleda. Po okončanju finala kupa za sezonu 2020/21 kraj njegovog imena stoji čak 35 pehara: sedam u Kupu kralja, deset prvaka države, osam Superkupova Španije, četiri Lige šampiona, tri naslova svetskog klupskog prvaka i tri Superkupa Evrope. Niko nikad u istoriji katalonskog giganta nema toliko fotografija sa peharima kao momak iz Rozarija. Primera radi, Andres Inijesta je ostao na 32, Đerar Pike i Serhio Buskers su na 30, ostali manje.

Ovaj sinoćni na stadionu La Katuha u blizini Sevilje bio mu je prvi pehar Kupa kralja podignut u ulozi kapitena. Otkako je Inijesta napustio Nou Kamp, Leo je slavio titulu i Superkup. Sad je doživljaj potpun. Bar u španskim okvirima. Nedostaje Liga šampiona. Napašće i nju ako ostane posle leta, mada niko ne može da garantuje da će vezati budućnost – verovatno i kraj karijere – za klub koji ga je iznedrio. Kao što niko ne može da pretpostavi da neće.Ž

Niko ne zna šta će se desiti. Mesi je taj koji mora da odredi svoju budućnost. Kao što je predsednik Laporta kazao, moramo da učinimo sve da mu omogućimo da ostane još dosta godina. Ponovo je pokazao da je najbolji na svetu, način na koji vodi ekipu je fenomenalan“, navija trener Ronald Kuman da Argentinac produži ugovor kad mu aktuelni, ovog leta, istekne.

Tokom finala sa Bilbaom (© Reuters)Tokom finala sa Bilbaom (© Reuters)

Što se tiče Kupa kralja, Mesiju je finale sa Baskima bilo deseto u karijeri (koliko ima i Buskets), osvojio je sedmi trofej, najefikasniji je fudbaler ovog takmičenja (sa sinoćnja dva gola učinak podebljao na devet), bio je strelac u sedam različlitih završnih predstava, da je stvarno kralj Kupa Kralja pokazuje podatak da je stranac sa najviše utakmica (80) i pogodaka (56).

Mediji na Pirinejima ne znaju više kako da ga krste. Posle 664 gola na 771 utakmici za Barsu i impresivnih 70 procenata pobeda (!!!!) ostalo im je samo da konstatuju da je fudbaler iz druge epohe. Onaj koji menja sadašnju. Čak i ljude oko sebe. Okružen mlađarijom poput Ansu Fatija (pre povrede), Trinkaa, Pedrija, Arauha, Mingueze ili Desta, shvatio je Leo da mora kao lider najviše da povuče. I jeste povukao. Od početka sezone u septembru do kraja kalendarske godne postigao je samo deset golova. U 2021. za tri i po meseca čak 21.

Sa ova dva protiv Bilbaa pretekao je Telma Zaru, kako u Baskiji vole da kažu, mitskog napadača, strelca osam puta u mečevima za pehar Kupa kralja. Mesi je sad na „koti devet“. Zato je kralj.

I deluje da još nije kraj. Možda neće ni biti ove sezone, iako bi svi navijači Barselone voleli da prisustvuju istorijskom preokretu u šampionskoj trci, možda bude sledeće ako Lionel Mesi ostane i krene u još jedan pohod ka trofejima. Kad se već opet smeje. A ko se poslednji smeje...


tagovi

Kup kraljaLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara