Miljković, Marković, Obradović i Šćekić (© Star sport)
Miljković, Marković, Obradović i Šćekić (© Star sport)

Ko su Partizanovi bekovi protiv Genta? Živković zbog centaršuta, Obradović zbog istorije sa Belgijancima

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 10:10

Deluje logično na osnovu poslednjeg meča u prvenstvu i prethodnog u Evropi

Lako bi moglo da se desi da Belgijanci nemaju vajde od saveta Bojana Jorgančevića. Prilikom analize Partizanovih izdanja, nekadašnji reprezentativni golman ukazao je da su crno-beli ranjivi po bokovima, apstrofirajući „nesigurnost Aleksandra Miljkovića kad se nameri na brzog rivala“ i „izlete Slobodana Uroševića na protivničku polovinu posle kojih ostaje veliki prostor na levoj strani“.

Prema mišljenju bivše „jedinice“ Genta, trebalo bi Poglavice baš tu da gađaju srpskog predstavnika u derbiju trećeg kola Lige konferencije (četvrtak 21.00, TV Arena sport 1, RTS 1), međutim, kako sad stvari stoje velika je verovatnoća da nijedan od njih dvojice ne počne meč vredan maltene plasmana u nokaut fazu takmičenja. Kad je sezona počela bili su i Miljković i Urošević prvi izbor struke, ali se vrlo brzo pokazalo da Aleksandar Stanojević često rotira upravo bekove i u skladu sa rivalom, načinom igre, ali i rasporedom. Otud, postoje nagoveštaji kako će se u jednom od najvažnijih duela ove jeseni na terenu naći Marko Živković i Ivan Obradović.

Izabrane vesti

Prvi signal da bi tako nešto moglo da se dogodi upućen je u nedelju veče tokom susreta sa Radnikom. Obojica su rutinsku pobedu nad Surduličanima odlgedali s klupe sa rezerve i tako sačuvali energiju za evropski duel, što je praksa kakvu trener primenjuje maltene od jula. Drugi važan detalj prilikom izbora bekova tiče se prednosti domaćeg terena. Crno-beli igraju pred svojim navijačima, u takvoj situaciji uvek se od njih očekuju napadi, a bliska prošlost je pokazala da Živković i Obradović i te kako umeju da se pojave „visoko“ i centaršutevima naprave probleme rivalu. Tako je bilo i protiv Trajala u kupu, pre tri sedmice protiv Flore, te iako je sad rival daleko snažniji deluje logičnim da se taj recept prepiše.

Tim pre što se tokom sezone ispostavilo da Partizanovi ofanzivci mogu da „žive“ od ubačaja Marka Živkovića, da povratnik iz Voždovca sve uverljivije sarađuje sa „klasićem“ Lazarom Markovićem, a kvalitet njegovog centaršut je nešto na šta može da računa Rikardo Gomeš. Miljkovć i Urošević su i te kako korisni u odbrani, pogotovo u skoku, zatvaranju rivala, na prekiduma, međutim, od Partizana se očekuje ofanzivan pristup.

Još nešto: sezona za crno-bele se ne završava utakmicom sa Gentom. Već u nedelju ih čeka gostovanje TSC-u, biće potredno dosta umeća da se prebrodi potencijalno kritična tačka na putu ka očuvanju prvog mesta u Superligi. U ovom trenutku deluje logičnije da Miljković i Urošević budu izbor za taj meč, pogotovo što u sedmici zatim Parni valjak čekaju dva domaćinstva (Mladost i Čukarički), pa će nesumnjivo biti još dosta prilika za primenu rotacionog sistema. A on i te kako prija pojedincima.

Kad se ekipa okupila verovalo se da su Miljković i Obradović prvi izbor stručnog štaba u ulozi bekova. Onda je tokom priprema Živković počeo da smanjuje razliku u odnosu na startera i sad ima čak i više minuta od konkurenta za poziciju, dok je Urošević iskoristio činjenicu da je Obradović kuburio sa poredom, u početku redovno igrao, ali oba prethodna evropska meča je presedeo na klupi. Možda će i u četvrtka, jer je Obradović u karijeri odigrao čak devet utakmica sa Gentom, noseći dresove Mehelena i Anderlehta. Ko poznaje Aleksandra Stanojevića zna da izuzetno polaže na tu vrstu tradicije.


tagovi

Marko ŽivkovićIvan ObradovićAleksandar MiljkovićSlobodan UroševićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara