Leandro Trosar (Reuters)
Leandro Trosar (Reuters)

Ko zna zašto je to dobro: Arsenal izvisio za Mudrika, ali dogovara transfer Trosara

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 14:22

Tobdžije nude 23.000.000 evra, Galebovi traže 30.000.000 koliko i iznosi tržišna vrednost Belgijanca

Nedeljama unazad Arsenal je licitirao, podizao cenu za Šahjtorovog Mihajla Mudrika samo da bi na kraju izvisio videvši gradskog rivala Čelsi kako za maltene vrlo sličan novac realizuje, ispostavilo se, politički uslovljen transfer. Ali, kao i u životu, čovek mora se razmišljati optimistično i zapitati "Ko zna zašto je to dobro?"

Тobdžije su ispustile, naizgled kapitalca na zimskoj fudbalskoj pijaci, ali su uštedele ogroman novac (95.000.000 evra) za igrača što nikada nije nastupao van Ukraijne sa učinkom od tek 12 postignutih golova u seniorskom fudbalu. A i dobro je poznato da su najveća pojačanja u istoriji Premijer lige uglavnom vremenom dobijala epitet promašaja i bačenih para. Pritom, Arsenal nije stopirao, već je nastavio potragu za levim krilom i kako javlja britanski Sky Sports, aktivno radi na dogovoru sa Brajtonom oko transfera Leandra Trosara.

Izabrane vesti

Klub sa Emirejtsa odlučio se provereno premijerligaško pojačanje, ofanzivca koji u engleskoj eliti ima duplo više nastupa nego Mudrik u profesionalnom fudbalu (121), odnosno 25 golova i 14 asistencija. Pritom, Belgijanac je ove sezone eksplodirao pod trenerskom palicom Roberta De Zerbija sa kojim je nedavno ušao u sukob. Arsenalu je postalo jasno da Trosarova budućnost nije na Ejmeksu, pa je brže-bolje pohitao da ugrabi reprezentativca Belgija.

Engleski mediji tvrde da će posao biti zaključen za obeštećenje između 23.000.000 i 30.000.000 evra, a podsetimo da je pre samo nekoliko dana Brajton glatko odbio ponudu Totenhema od 15.000.000 za fudbalera kojem je ugovor isticao za šest meseci, a klub iskoristio opciju da ga produži na još godinu dana.

Trosar je sposoban da odigra na širokom spektru pozicija u ofanzivnoj liniji, a njegove sposobnosti su se najbolje oslikale prvog oktobra kada je het-trikom na Enfildu stao na put pobedi Liverpula (3:3).

Odskočna daska do Premijer lige bili su mu nastupi u Genku koji ga je leta 2019. godine prodao Brajtonu za 15.560.000 evra. Kako stvari stoje lepo će klub sa juga Engleske i zaraditi na Belgijancu koji bi mogao da postane treća ili četvrta najunosnija prodaja u istoriji Galebova.


tagovi

Leandro TrosarBrajtonArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara