Suma, Sadik, Natho i Asano (© Star sport)
Suma, Sadik, Natho i Asano (© Star sport)

Koji stranac visi u Partizanu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.10.20. | 14:36

Jedan svakako mora van protokola

Problem s kojim se redovno suočavao Savo Milošević aktuelan je i trenerskom mandatu Aleksandra Stanojevića. Otišao je Umar Sadik u Španiju, dobro su zaradili crno-beli transferom Nigerijca, ali i dalje imaju petoricu stranaca na raspolaganju pošto su poziciju centarfora pokrili dovođenjem Žana Kristofa Bajbeka. Posledično tome, prvi put u večitom derbiju svesno će žrtvovati jednog kako bi ispoštovali pravilo FSS o ograničenju broja stranih fudbalera na superligaškim utakmicama.

Upravo se poslednjem novajliji daju najveće šanse da duel sa Crvenom zvezdom posmatra sa tribina. Mada su se navijači nadali da bi bivšeg špica Pari Sen Žermena mogli da vide odmah na delu, da se u nedelju veće predstavi Grobarima, možda i nastavi trend po kome legionari tresu mreže najvećeg rivala, izgleda da će Francuz biti prekobrojan. Stručni štab je zadovoljan kvalitetom novog napadača, pohvalio ga je i trener Stanojević rekavši da će biti pravo pojačanje, samo – kasnije. Jedina nevolja Bajbeka je što nije u ritmu i to je razlog zbog koga u Partizanu razmišljaju da se oslone na druge snage.

Izabrane vesti

Bajbek je poslednji takmičarski meč odigrao još početkom marta protiv Ajaksa, od juna nije imao klub, samim tim ni ekipne treninge, posle razlaza za Utrehtom, te iako je postigao dva gola na kontrolnom susretu sa Zemunom početkom sedmice (ušao u drugom poluvremenu) u „Zemunelu“ nisu sigurni može li da izdrži napor kakav iziskuje derbi. Ako bi Bajbek počeo ili čekao šansu s klupe, onda među 18 odabranih ne bi bilo mesta za nekog od preostala četiri stranca.

Bajbek je dilema, da li da počne ili uđe“, priznaje Stanojević da se dvoumi. „Normalno je da stranci žele da igraju, ali Natho je igrao tri vezane utakmice, tu smo malo u problemu. U derbiju, ipak, ne postoji problemi, što sam rekao i igračima. Čak ni oni ne znaju ko će igrati. Ni Suma, ni Natho, kome bi to bila četvrta utakmica za deset dana. To je suština, tako ćemo praviti tim“.

U delu izlaganja „stranci žele da igrajuStanojević je praktično saopštio da prilikom sklapanja startnih 11 mora da vodi računa da svi budu srećni. Pogotovo što je u dosadašnjem toku prvenstva najčešće Bibars Natho žrtvovan. Možda logika nalaže da mu se za izostanke protiv Radnika, Javora, Vojvodine i Metalca uzvrati tako što će biti starter u nedelju. Uostalom, Izraelac je golom rešio poslednji meč sa Zvezdom, te uprkos činjenici da je odigrao tri meča za šest dana i poprilično iscrpljen se vratio u Beograd posle reprezentativnih obaveza njegovo prisustvo na terenu znači ekipi. Stanojević je to definisao rečima: „Natho ima težinu“.

Kao što je ima i Sejduba Suma. Gvinejac je dvaput u karijeri dao golove crveno-belima, igra Parnog valjka u mnogome zavisi od njega i ako želi da napadne – a želi na minus osam – prirodno bi bilo da počne. Opet, omaleni vezista je bio rezerva na gostovanju Šarlroi, u Gornjem Milanovcu je iznervirao stručni štab posle prvih 45 minuta i izjava Stanojevića da ni Natho, ni Suma ne znaju hoće li početi ukazuje na dileme stručnog štaba.

Prisutne su i u odbrani. Pre svega kad je u pitanju parnjak Svetozaru Markoviću. Povratnik iz Olimpijakosa biće jedan od bonusa (drugi, najverovatnije, Filip Stevanović), a uz njega će igrati ili Maki Banjak (tek pre neki dan se vratio treninzima posle lakše povrede) ili Bojan Ostojić (dejstvovao sa Markovićem u tandemu u prvom mandatu mladog reprezentativca). Bude li to Banjak, stranac koji visi tražiće se u ofanzivnom delu tima. Ako odbrana bude isključivo srpska onda ima prostora da i Bajbek počne meč ili makar ostane kao opcija na klupi.

Izvesno je samo, bar na osnovu dosadašnje minutaže (starter na devet od deset utakmica ovog prvenstva) i učinka (šest asistencija i dva gola) za mesto u derbiju ne bi trebalo da brine Takuma Asano.


tagovi

FK PartizanŽan Kristof BajbekTakuma AsanoMaki BanjakSejduba SumaBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara