Kokeza: Odlično je što se na državnom nivou priča o Mundijalu, Srbija će od toga imati koristi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 16:31

„I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima“, dodao prvi čovek FSS

Možda takav rasplet nije realan zbog oštre konkurencije, ali Srbije i zemlje u okruženju su pokazale spremnost da se kandiduju za organizaciju Mundijala 2030. godine ili Prvenstva Evrope dva leta ranije.

Vest je prvi plasirao rumunski novinar Emanuel Rosu, potom su se na nju „naslonili“ brojni mediji iz Grčke, uz informacije da su o toj fudbalskoj temi razgovarali predstavnici Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije na sastanku u Varni.

Izabrane vesti

Državnici su rekli svoje, a takav stav je obradovao i prvog čoveka fudbalske Srbije Slavišu Kokezu.
„Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evopsko prvenstvo 2028. godine. Siguran sam da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura koja bi osim izgradnje nacionalnog stadiona, podrazumevala i izgradnju još tri, četiri nova stadiona po Srbiji, a to bi značilo i ogromno poboljšanje sportske i fudbalske infrastrukture“, rekao je Slaviša Kokeza.

On je dodao da bi ozbiljna kandidatura mogla samo da donese benefite fudbalskoj Srbiji.
„I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo“, dodao je Kokeza.


tagovi

Slaviša Kokeza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara