Kolarov možda konačno oblači Zvezdinu opremu - kao Buvačev pomoćnik

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 16:41

Sve glasnije priče o odlasku Baraka Bahara

Zvanično, čelnici Crvene zvezde će vam reći da od potencijalne smene Baraka Bahara, tokom zimske pauze, neće biti ništa, čak i ako ne obezbedi zvanje jesenjeg šampiona. Međutim, ima ljudi koji smatraju da Zvezda teško može da napreduje sa izraelskim stručnjakom, čak taj stav potkrepljuju činjenicama da je srpski šampion izgledao jedva prosečno na nekim mečevima Mozzart Bet Superlige koje je pobedio. Posebno u fazi odbrane.

Još ne postoji jasan stav, ali nešto se ozbiljno kuva kada je reč o promeni šefa stručnog štaba Crvene zvezde. O tome govore reči člana uprave moskovskog Dinama Dmitrija Gafina o tome da je srpski šampion pokazao interes za nekadašnjeg Klopovog saradnika, Željka Buvača. Teško da je zaposleni u Dinamu želeo da sadašnjem sportskom direktoru Železničara podigne cenu pominjanjem Crvene zvezde. Suviše je Željko Buvač veliko ime za takve igre i igrice, niti mu je potrebna dodatna reklama.

Izabrane vesti

Očigledno je nekih kontakta bilo, a sve bi trebalo da bude jasnije posle prvog dela sezone. Može Barak Bahar da dobije veštačko disanje pobedom u večitom derbiju, kao i umetničkim utiskom tokom duela sa Mančester Sitijem.

Međutim, u krugovima oko Marakane pominje se da Željko Buvač već dugo figurira kao novi trener, mada nikada u karijeri nije radio kao šef stručnog štaba. Do te mere se priče podgrevaju da je već, navodno, formiran i deo stručnog štaba. A prema tim informacijama jedan od pomoćnika nekadašnjeg selektora Republike Srpske trebalo bi da bude Aleksandar Kolarov.

Dugo je u jeseni fudbalske karijere jedan od najboljih levih bekova važio za potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Bivši kapiten Srbije je nekoliko puta sastančio sa Zvezdanom Terzićem, kao i saigračem iz reprezentacije Dejanom Stankovićem. Čak su sklopili preliminarni dogovor da se Kolarov priključi Crvenoj zvezdi u letnjem prelaznom roku 2021. godine... Na kraju od posla nije bilo ništa, pošto je Aleksandar Kolarov rešio da odradi ugovor sa Interom do kraja, potom i stavi tačku na karijeru. Na to su uticali i problemi sa leđima, odnosno diskus hernija. Bio je svestan Kolarov da ne može Crvenoj zvezdi da ponudi ni delić nekadašnjeg kvaliteta, a da bi ispred sebe imao velika očekivanja.

Po završetku karijere Aleksandar Kolarov je postao direktor Pize. Kratko se zadržao na toj funkciji. I poslednjih godina održavao je kontakt sa ljudima iz sportskog sektora i top menadžmenta srpskog šampiona. Bio je nedavno u Mančesteru, gde je pre susreta na Etihadu gledao i utakmicu Zvezdinih omladinaca. Mnogo vremena provodi u Beogradu, pre nekoliko dana bio je na večeri sa nekadašnjim prijateljima iz reprezentacije Lukovićem, Kuzmanovićem, bivšim slovenačkim reprezentativcem Samirom Handanovićem.


tagovi

Aleksandar KolarovBarak BaharŽeljko Buvač

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara