Aleksandar Kolarov (©Starsport)
Aleksandar Kolarov (©Starsport)

Kolarov nije sa reprezentacijom u Mađarskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 19:34

Inter mu zabranio da igra protiv Škotske

Zbog manje povrede je propustio Interovo gostovanje u Bergamu u Seriji A, ali je u dogovoru sa klubom Aleksandar Kolarov ipak doputovao u Beograd da pokuša da se oporavi za okršaj sa Škotskom. Na kraju ga nije bilo u terenu, ali prema informacijama MOZZART Sporta ne direktno zbog te povrede, već zato što mu je Inter zabranio da igra u strahu da bi njegovo stanje moglo da se pogorša.

Da sve bude gore, za takav zahtev su u stručnom štabu Srbije čuli samo tri sata pred početak meča, iako su u danima uoči utakmice sve vreme uigravali defanzivnu trojku sa Kolarovim na mestu levog štopera. I on je bez problema odradio nekoliko treninga sa ekipom.

Izabrane vesti

Međutim, tri sata pred meč postalo je jasno da će selektor morati da nešto menja, pošto 35-godišnji kapiten Orlova, na razočaranje svih u reprezentaciji, nije želeo da ulazi u klinč sa klubom u kome prima platu. Inter jednostavno nije želeo da rizikuje da se povreda obnovi, niti ga je posebno interesovao rezultat Srbije.

Kako bi zadržao pas iz poslednje linije Tumbaković je odlučio da Nemanju Gudelja vrati na štopera, ali je tako izgubio na čvrstini u vezi, pa su nas Škoti pojeli na sredini terena, ofanzivna trojka je bila previše izolovana od ostatka tima... I svi već znamo kako se završilo.

Kolarov je posle meča dobio dozvolu ljudi iz Saveza da se vrati u Milano, kad već neće da igra, tako da sada nije sa ekipom u Mađarskoj. A posle svega veliko je pitanje da li će se uopšte vraćati u državni tim, jer još ranije se spekulisalo da bi posle Evropskog prvenstva mogao da završi reprezentativnu karijeru.

Odlukom da posluša naredbu Antonija Kontea možda je i ubrzao taj proces.

S druge strane, pojedini igrači poput Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića, maltene su bežali iz Firence rizikujući da ih klub kazni. Postoji naravno i druga strana medalje, Filip Kostić je recimo zaigrao rovit, pa se to nije ispostavilo kao najmudrije rešenje.



tagovi

Aleksandar Kolarovfudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara