Koliko košta Šaponjićev transfer u Atletiko i kako je došlo do njega?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 10:34

Srbin danas potpisuje za Jorgandžije

Prelazak Ivana Šaponjića iz Benfike u Atletiko je odjeknuo na Prirnejima. Jedan od čudnijih transfera ove godine u evropskom fudbalu...

Šaponjić je bio skoro zaboravljen u B timu Benfike, nadao se transferu u Belgiju gde je već igrao ili nekoj drugoj sličnoj sredini, a onda je kao bomba odjeknula vest da se seli u Ateltiko.

Izabrane vesti

Kako je došlo do Šaponjićevog transfera?

Španski i portugalski mediji otkrivaju da je za sve najzaslužniji slovenački menadžer Miha Mlakar koji zastupa i Jana Oblaka. Portugalski mediji otkrivaju da je Mlakar još pre nekoliko meseci počeo da radi na transferu Šaponjića u Ateltiko. Navodno je to bio jedan od uslova za produžetak Oblakovog ugovora u Madridu što je bila jedan od ključnih operacija Atletika ove godine. Posle višemesečnig pregovora je Oblak produžio ugovor do 2023. godine uz dupliranje plate na 10.000.000 evra godišnje i klauzulu od 120.000.000 evra čime je Atletiku pao veliki kamen sa srca. Mlakar je odigrao vrlo bitnu ulogu u ubeđivanju Oblaka da pristane na novi ugovor i zadužio upravu Atletika. Madridski klub je tada obećao Mlakaru da će razmisliti o dovođenju Šaponjića.

Konačno, juče je cela stvar obelodanjena i mladi srpski napadač se uputio u Madrid. Danas će biti na lekarskim pregedima posle kojih će potpisati ugovor i priključiti se Jorgandžijama na početku priprema  u Los Anđeles de San Rafaelu.

Koliko će koštati transfer Šaponjića?

U vreme kada je nemoguće sačuvati da brojke ne procure u javnost, Šaponjićev transfer i dalje nije do kraja razjašnjen. Portugalski Rekord tvrdi da obeštećenje za Srbina iznosi 1.000.000 evra. Dnevni list O Žogo se nadovezuje sa saznanjima da je Benfikin uslov bio da zadrži 50 odsto od naredne prodaje. Ateltiku se ta ideja nije na početku dopala, oklevao je i zato se tako dugo čekalo na potvrdu transfera. Na kraju su Madriđani pristali. Benfika je bila pod veliki pritiskom portugalske javnosti što se ranije tako lako odrekla Luke Jovića i prodala ga za „male pare“ Ajntrahtu. A koga zmija ujede...

Lisabonski klub nije želeo ništa da rizikuje sa još jednim maldim Srbinom i ubacio je klauzulu o procentima od dalje prodaje Šaponjića.

Kakva će biti uloga Šaponjića?

Iako dolazi na mala vrata u jedan od najjačih timova Evrope, maldi Srbin će ipak imati svoju ulogu. Atletiko ostaje bez Grizmana, a Čolo Simeone od klasičnih napadača ima na raspolaganju Dijega Kostu, Moratu i Nikolu Kalinića koji će najverovatnije napustiti klub. Šaponjić je viđen kao zamena za Hrvata. Tu su i mladi Borha Garsez i Viktor Moljeho, ali bi oni mogli da budu poslati na pozajmice. Iako se navijači protive tome i žele da vide Atletikovu decu u prvom timu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara