Kolubara ponovo u trci za Superligu, Furtula prekinuo ljubičasti niz

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 19:15

Lazarevčani slavili protiv Grafičara– 1:0

Došao je kraj prolećne žetve bodova Grafičara. Ekipa Marka Neđića bila je najprijatnije iznenađenje drugog dela Prve Mozzart Bet Lige Srbije, pobeđivala OFK Beograd i Inđiju, ostala bez viđena tri boda u sudaru sa još jednim pretendentom na vrh, ekipom Tekstilca iz Odžaka.

Ali je večeras naletela na tvrdo u Lazarevcu. Kolubara je dobrom defanzivnom postavkom izdržala početne napade Grafičara, a potom preko Nikole Furtule stigla do tri boda u 74. minutu – 1:0. Bila je to druga uzastopna pobeda Rudara, pošto su u prethodnoj rundi slavili u sudaru sa Novim Sadom i oživeli snove o povratku u elitu.

Izabrane vesti

Nije još Kolubara tako blizu Inđije i Tekstilca, ali će sigurno oživeti veliki snovi u Lazarevcu o povratku u elitu. Posebno, što se Kolubara u lepom svetlu predstavila protiv Zvezdine filijale. Bio je Grafičar bolji rival u prvom poluvremenu, promašivao prilike preko Babakara i Filipa Vasiljevića. Kolubara se odlučila za čvrst blok, čekajući šansu iz prekida. I dočekali su je u 74. minutu, kada je Nikola Furtula u 74. minutu sačekao odbijenu loptu posle kornera i pogodio dalji ugao gola Ivana Guteše.

Malo golova viđeno je u mečevima popodnevnog programa. Svega tri na tri utakmice. Na gostovanju novosadskoj Mladosti, Radnički sa Novog Beograda je uhvatio i poslednji voz u borbi za opstanak. Slavio je najviše zahvaljujući Luki Stojanoviću, strelcu u 21. minutu – 1:0.

U malom derbiju Vršac je slavio protiv Jedinstva sa Uba – 1:0.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 24. KOLO

Nedelja

Inđija - Sloboda 2:0 (1:0)

/Subotić 38, Radosavljević 52/

Smederevo - Dubočica 3:0 (1:0)

/Obradović 2, Kostić 53, Lokosa 80/

Tekstilac - OFK Beograd 1:0 (0:0)

/Marković 48/

Mačva - Metalac 2:0 (0:0)

/Savković 61, Pejović 71/

Ponedeljak

Mladost GAT - Radnički Novi Beograd 0:1 (0:1)

/Stojanović 21/

Radnički SM - Novi Sad 1:0 (0:0)

/Blagojević 50/

OFK Vršac - Jedinstvo 1:0 (0:0)

/Todorović 35/

Kolubara - Grafičar 1:0 (0:0)

/Furtula 74/






tagovi

GrafičarKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara