Kingsli Koman (©Reuters)
Kingsli Koman (©Reuters)

Koman - momak koji je sve to zaslužio: Posle 27 povreda i 80 propuštenih utakmica uzeo je 20. trofej

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 12:54

Neko to od gore vidi sve...

Bajernov krilni napadač Kingsli Koman (24) spada u najmaleroznije fudbalere današnjice. Momak koji je za dosadašnjih sedam godina karijere van terena zbog povreda proveo 490 dana, nagrađen je sinoć za veliku upornost i sve nedaće što su ga snašle. Više puta je Koman razmišljao o završetku karijere kada bi ga povrede odvajale od terena po dva-tri meseca. I tako uvek taman kada bi se ustalio u prvom timu. Hansi Flik juče je napravio malo iznenađenje uvrstivši ga u prvih 11, a ovaj uzvratio na najbolji način - golom za pobedu. I šesti trofej Bajerna u Ligi šampiona.

Od debija u prvom timu Pari Sen Žermena 2013. godine, kada je osvojio svoj prvi trofej, Koman je do sinoć 19 puta podizao pehar. S ovim najslađim i najvrednijim u karijeri (nije ga bilo u timu Francuske na Mundijalu u Rusiji) došao je do okrugle, jubilarne brojke - 20!

Izabrane vesti

I sve to do svoje 24. godine! I sve to uz 27 lakših i težih povreda, odnosno blizu 80 propuštenih utakmica!

Dok je nosio dres Pari Sen Žermena uzeo je četiri trofeja, u Juventusu se dičio takođe sa četiri važna pehara, da bi u Bajernu juče došao do 12. Usled brojnih povreda Kingsli Koman odigrao je samo 193 utakmice za tri pomenuta kluba. Kada se ta brojka podeli sa brojem osvojenih trofeja dolazimo do podatka da je mladi Francuz nešto osvajao na svakih 9.65 mečeva?!

Nije nezanimljivo izmeriti ga (sa doskora) najboljim igračima planete, Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom. Ronaldo se u 35. godini diči sa 30, a Mesi u 33. sa 36. najvećih kolektivnih priznanja. Velike su šanse da Koman pretekne obojicu, pogotovo ukoliko ostane duže u Bajernu.

Kada govorimo o najtrofejnijim igračima Evrope lider je golman kijevskog Dinama Aleksandar Šovkovski sa 36. Slede Andres Inijesta, Rajan Gigs i Zlatan Ibrahimović sa po 35. Na svetskom nivou lider je Egipćanin Hosam Hasan sa 41 trofejom, dok je Dani Alves stigao do 40 (ne računajući omladinske trofeje i jedan regionalni kup).

Ko zna šta bi sve tu mogao da poremeti Koman ako ga zdravlje posluži. Ipak je pred njim još desetak godina vrhunske karijere...


tagovi

Kingsli Koman

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara