Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Komšijski derbi u Gornjoj varoši

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.20. | 10:28

Zemun i IMT otvaraju deveto kolo drugoligaškog karavana. Oba tima u lošoj formi

Ko će da izađe iz rezultatske krize – Zemun ili IMT? Komšijski timovi, koji su u lošoj formi u poslednje vreme, otvaraju deveto kolo Prve lige Srbije u petak (15.00).

Zemunci imaju dva vezana poraza, i to bez postignutog gola od Radničkog iz Sremske Mitrovice i Grafičara. Pre desetak dana ekipa iz Gornje varoši je ostala bez iskusnnog Miloša Pavlovića, koji je odlučuio da u 36. godini završi karijeru.

Izabrane vesti

Traktoristi sa Novog Beograda su debitanti u ovom rangu takmičenja, a četa Zorana Rendulića ove sezone igra toplo-hladno. Nije još za IMT zaigrao Ismael Beko Fofana, nekadašnji fudbaler Partizana, najzvučnije letošnje pojačanje.

IMT ima tri poraza u prethodna četiri kola, a jedina pobeda u tim mečevima izvojevana je u gradskom derbiju u Žarkovu (3:1). Biće ovo prva takmičarska utakmica ova dva tima čiji stadionu su udaljeni samo nekoliko kilometara.

Problem za domaćina je realizacija. Samo pet golova je Zemun dao u ovoj sezoni, od toga tri u prvom kolu protiv Trajala iz Kruševca. Samo je još Dubočica pet puta zatresla mreže rivala u prethodnih osam kola. IMT igra bolje na gostovanjima. Samo je jednom izgubio u tri duela na strani, dok je na svom terenu čak tri puta poklekao u pet utakmica. Gosti imaju ulogu favorita u Gornjoj varoši.

PRVA LIGA SRBIJE – 9. KOLO

Petak

15.00: (7,00) Zemun (3,60) IMT (1,52)

Subota

15.00 Jagodina - Železničar P.

15.00 Radnički 1923 – Dinamo V.

18.00 Borac 1926 – Radnički P.

Nedelja

15.00 Budućnost – Dubočica

15.00 Loznica – Grafičar

15.00 Žarkovo – Kabel

Ponedeljak

18.00 Kolubara – Radnički S. M.

18.00 Trajal – Sloga

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2SrbijaIMTzemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara