Foto: AFP
Foto: AFP

Komunikasiones slavi Moralesa

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 03:10

Burno u Gvatemali

Iako je sada sva pažnja usmerena na Dohu i Mundijal, ne igra se baš sav fudbal u Kataru. U Južnoj Americi, tačnije u Gvatemali, zahutava se borba, a posebno za Komunikasiones koji se plasirao u polufinale tamošnjeg šampionata sve sa ciljem da postane najtrofejniji klub zemlje.Nadigran je Gvastatoji - 2:0.

Heroj susreta je Rafael Morales, odbramberni igrač koji već osmu sezonu nosi dres Komunikasionesa. On je postigao oba gola,da stvar bude zanimljivija to su mu prvi golovi ove sezone.

Izabrane vesti

Prvi meč odigran pre četiri dana na stadionu David Kordon u Gvastatoji, završen je nerešenim rezultatom bez postignutih golova na obe strane. Tako da su ovi golovi bili sasvim dovoljni za prolaz dalje

Posle ligaškog dela formata klausura, Komunikasiones predvođen urugvajskim stručnjakom Vilijamom Fernandom Koitom, završava na 3. mestu sa 39 osvojenih bodova iz 11 pobeda, šest nerešenih ishoda i pet poraza. Blankosi su ovim pozicioniranjem završili sa svega dva boda manje od lidera Antigve, ali i sa istim bodovnim učinkom kao i Koban Imperal koji je završio kao drugoplasirani, čak ni sa slabijom gol-razlikom, već sa manjim brojem postignutih bodova.

U prethodnih 90 sezona, 11 klubova je podizalo pehar nacionalnog šampiona. Međutim, samo dva kluba, daleko su ispred ostalih i izdvajaju se po uspešnosti, broju trofeja i brojnosti svojh pristalica, a to su Munisipal i upravo Komunikasiones. Dok su Rohosi sve do kraja protekle takmičarske sezone mogli da se hvale kako su posedovali najveći broj naslova šampiona, Kremasti su ih sustigli i to u direktnom obračunu u finalu Klausure 2022.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------


GVATEMALA 1, APERTURA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Subota

Malakateko - Munisipal 1:0 (0:0), prvi meč 0:2

/Kordoba 86/

Nedelja

Komunikasiones - Gvastatoja 2:0 (0:0), prvi meč 0:0

/Morales 58,76/

21.30: (1,33) Koban Imperijal (4,60) Šelaju (9,00), prvi meč 0:0

Ponedeljak

01.00: (1,33) Antigva (4,70) Ačuapa (8,50), prvi meč 1:1

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaGvatemala 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara