©Twitter
©Twitter

Konačan spisak Turske: Tim sa izraženim liderima, ne i velikim zvezdama, mogu do nokaut faze

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 10:15

Šenol Guneš odabrao 26 imena za Evropsko prvenstvo

Nisu među favoritima, nemaju neke ekstremno velike zvezde, ali imaju kompaktan, takimčarski tim. Tako se u kratkim crtama može opisati konačan spisak Turske za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Šenol Guneš je skratio spisak za 30 na 26 imena, a utisak je da nije imao previše težak posao. Od važnijih igrača još ranije je otpao najbolji strelac kvalifikacija Dženk Tosun, kao i Džaner Erkin i Has Ali Kaldirim.

Izabrane vesti

Možda nema pravih zvezda, ali ima ozbiljnih lidera i to je osnovna snaga Gunešovog tima. U odbrani je to sjajni Čagla Sojundžu, u veznom redu Hakan Čalhanoglu, a u napadu strašni strelac Burak Jilmaz. Naravno, tu su i vrlo kvalitetni igrači u svim linijama tima, poput Zekija Čelika, Meriha Demirala, Ozana Kabaka, Jusufa Jazidžija, Ozana Tufana, Orkana Kokčua i drugih.

TURSKA PROLAZI GRUPU - 1,55

Pokazali su Turci i tokom kvalifikacija da su ozbiljan tim, uspeli su i da nadigraju Francusku u Konji (2:0), a ostali su neporaženi i u revanšu na Sen Deniju (1:1). Jedini poraz pretrpeli su od Islanda, što ih je na kraju koštalo i prvog mesta u grupi, ali je i drugo bilo sasvim dovoljno.

Možda nisu blistali u prva dva prijateljska meča sa Azerbejdžanom (2:1) i Gvinejom (0:0), ali je cilj da budu pravi na turniru. Prvi meč na Evropskom prvenstvu odigraće na dan otvaranja (11. juna, 21.00) protiv jednog od domaćina turnira Italije, kada bi mogli da pokažu osnovnu snagu, ali se očekuje da se za prolaz bore u okršajima sa Velsom i Švajcarskom.

GOLMANI: Mert Gunok (Bašakšehir), Ugurdžan Čakir (Trabzon), Altaj Bajindir (Fenerbahče).

ODBRANA: Zeki Čelik (Lil), Mert Muldur (Sasuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpul), Čaglar Sojundžu (Lester), Kan Ajhan (Sasuolo), Umut Meraš (Avr), Ridvan Jilmaz (Bešiktaš).

VEZNI RED: Okaj Jokušlu (Vest Bromvič), Tajlan Antaljali (Galatasaraj), Doruhan Tokoz (Bešiktaš), Ozan Tufan (Fenerbahče), Orkun Kokču (Fajenord), Jusuf Jazidži (Lil), Irfan Džan Kaveči (Fenerbahče), Hakan Čalhanoglu (Milan).

NAPAD: Džengiz Under (Lester), Abdulkadir Omur (Trabzon), Kerem Akturkoglu (Galatasaraj), Burak Jilmaz (Lil), Enes Unal (Hetafe), Kenan Karaman (Fortuna Dizeldorf), Halil Dervisoglu (Galatasaraj).


tagovi

EURO 2021EURO 2020Fudbalska reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara