Antoni (Reuters)
Antoni (Reuters)

Konačno, Antoni! Ušao, oživeo Mančester Junajted i izbacio Barselonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 22:58

Crveni đavoli preokretom na Old Trafordu eliminisali Katalonce

Pre sedam dana su ponudili fudbalski spektakl na Kamp Nou a ni večeras nisu ostali dužni ljubiteljima fudbala. Šteta je što su Mančester Junajted i Barselona morali da se sretnu već u plej-ofu za osminu finala Lige Evrope jer oba tima spadaju u red najozbiljnijih kandidata za osvajanje trofeja.

Ali neko je morao da otpadne već sada i to je posle dva meča sjajnog fudbala bila Barselona. Mančester Junajted je u revanšu slavio 2:1 posle preokreta na Old Trafordu što mu je uz onih 2:1 iz prvog meča bilo dovoljno za prolaz dalje.

Izabrane vesti

Bez povređenih Pedrija i Dembelea i suspendovanog Gavija, Barsa je ozbiljno henikepirana došla po pobedu na Old Traford i dobro je krenula. Iako je Ćavi iznenadio sa Robertom u startnoj postavi i ostavio na klupi Ferana Toresa i Ansu Fatija koji bi večeras možda bili bolja podrška Levandovskom i Rafinji u špicu.

Posle odlične šanse za Bruna Fernandeša na samom početku meča koju je Ter Štegen skinuo nogom, Barsa je povela praktično ni iz čega. Bruno se ispostavio kao tragičar i na drugom kraju terena pošto je potpuno bespotrebno vukao rukama Baldea i skrivio penal. A Levandovski nije propustio zicer sa kreča...

Dominirala je Barsa u prvom poluvremenu, Frenki de Jong je bio maestralan na sredini terena i Mančester Junajted se nalazio u problemu. A mogao je da bude u još većem da je Serđi Roberto iskoristio veliku grešku De Hee. Oklevao je Katalonac i Kazemiro je stigao da ga izblokira u poslednjem momentu....

Video je Erik Ten Hag koliko je njegov tim bio bezopasan u prvom poluvremenu i odmah je povukao konkretan potez. Neupotrebljivog Veghorsta je zamenio Antoni i Junajted je oživeo. Već u prvom napadu drugog poluvremena. Visok presing se isplatio, Kesi je izgubio loptu u rizičnoj zoni a Bruno Fernandeš našao na ivici kaznenog prostora Freda koji se ubacivao iz drugog plana. Brazilac je izuzetno precizno šutirao po zemlji i doneo izjednačenje.

Dobili su Crveni đavoli krila i igrali mnogo agresivnije u nastavku, a Barsa je izgubila onu kontrolu i disciplinu koju je imala u prvom poluvremenu. Antoni je potpuno razmrdao domaći tim i uneo paniku u redove Katalonaca. Proigrao je i Rašford uz Antonija i u dva navrata bio jako blizu gola.

Kada je Ćavi shvatio da mu ekipa gubi tlo pod nogama, poslao je Toresa u igru umesto Roberta ali je primio novi gol. Opet je Bruno Fernandeš osvojio loptu, Garnačo i Fred su izblokirani ali ne i Antoni koji je odličnu partiju krunisao sjajnim golom.

Probao je Ćavi sa još izmenu uveo Fatija i Alonsa ali je Junajted bio bliži trećem nego Barsa drugom golu na meču. Nije Barsa dočekala bilo kakvu veliku šansu za izjednačenje i produžetke i završila je evropsku sezonu za zaborav.

Junajted ide u osminu finalu gde će uz Arsenal, Sevilju i Juventus biti među najvećim favoritima za osvajanje.

LIGA EVROPE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

Midtjiland - Sporting Lisabon 0:4 (0:1), prvi meč 1:1

/Koates 21, Gonsalveš 50, 77, Gartenman ag 85/

Monako - Bajer Leverkuzen 2:3 (1:2), penalima 3:5; prvi meč 3:2

/Ben Jeder pen 19, Embolo 84 - Virc 13, Palasios 21, Adli 58/

Nant - Juventus 0:3 (0:2), prvi meč 1:1

/Di Marija 5, pen 20, 78/

PSV Ajndhoven - Sevilja 2:0 (0:0), prvi meč 0:3

/De Jong 77, Silva 90+5/

Mančester Junajted - Barselona 2:1 (0:1), prvi meč: 2:2

/Fred 47, Entoni 73 - Levandovski 18 penal/

Ren - Šahtjor 2:1 (1:0, 0:0), penalima 4:5, prvi meč: 1:2

/Toko Ekambi 52, Salah 106 - Belosjan 119/

Roma - Salcburg 2:0 (2:0), prvi meč: 0:1

/Beloti 33, Dibala 40/

Union Berlin - Ajaks 3:1 (2:0), prvi meč: 0:0

/Knohe 20 penal, Juranović 44, Duki 50 - Kudus 47/



tagovi

AntoniFred

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara