Foto: Reuters
Foto: Reuters

Konačno Flamengo, konačno Senijev prvenac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 03:02

Nekadašnji legendarni golman upisao prvi trijumf na korminu velikana iz Rija, desetkovani Palmeiras poginuo u foto-finišu u Gojaniji

Bilo je pitanje vremena kada će Flamengo prekinuti seriju loših rezultata, odnosno kada će Rožerio Seni koji je pre deset dana preuzeo ekipu od Domeneka Torenta probiti led. Legendarnom nekadašnjem golmanu bilo je potrebno četiri utakmice da zabeleži prvu pobedu kao trener Rubro-negra koji su se večeras protiv Kuritibe u 22. kolu Brazileiraa, posle po dva prvenstvena remija i poraza konačno vratili na pobednički kolosek - 3:1.

Flamengo nesumnjivo ima najkvalitetniji tim u Brazilu sa kojim se nameračio na odbranu šampionske titule. Posle skoro mesec dana i nekih teških poraza, kako ligaških, tako i onih u kupu, velikan iz Rija ponovo je zaličio na tim koji je 2019. godine pod komandantskom palicom Žorža Žezusa žario i palio Brazilom, ali i Južnom Amerikom. Uprkos ozbiljnom padu forme i rasipanju bodova, Flamengo je i dalje u najužoj konkurenciji za odbranu titule (bar do sutra će biti na liderskoj poziciji), a već za tri dana sa Rasingom u Aveljanedi počinje borbu u nokaut fazi Libertadoresa u kojem takođe brani šampionski naslov.

Izabrane vesti

Večeras je na Marakani, izdanjem protiv Kuritibe ponovo rasplamsana mašta o dizanju dobro poznatih trofeja. A počelo je silovito, tako da u čitavom prvom poluvremenu gosti nisu uspeli da se iskobeljaju iz Flamengovog tornada. Krenuo je od trećeg minuta i savršene lopte Jorijana de Araskaete na glavu Bruna Enrikea. Mogla je oluja u Riju da sravni sa zemljom tim iz Parane samo da je Enrike nastavio da pogađa, međutim u dva navrata je tokom utakmice u gol-aut slao lopte koje su morale da završe u golu. Takve situacije će krilni napadač u nastavku sezone morati da rešava sa mnogo većim procentima uspešnosti kako bi Flamengo preskakao prepreku po prepreku u Ligi i Libertadoresu. Sreća pa su ostali saigrači namestili nišan. Prvo De Araskaeta u 28. minutu. Dodao mu je Maurisio Isla, a Urugvajac je golom i asistencijom samo podebljao epitet aposolutnog igrača utakmice. Konačno je odigrao čitav meč na omiljenoj poziciji, polu levo iza napadača.

Do kraja utakmice i Rene je demonstrirao odličnu tehniku i završnicu, a Kuritiba je smogla snage za počasni pogodak u samom finišu. Sjajna uvertira Flamenga za gostovanje Rasingu u noći između utorka i srede. Na ruku Rubro-negrima ide katastrofalna forma velikana iz Aveljanede i uz ono što su prikazali večeras, neće biti problema u dvomeču osmine finala Libertadoresa.

Nešto kasnije odigrali su Gojas i Palmeiras. Da su okolnosti bile drugačije, Verdao bi bez problema slavio tri boda. Ali... gost se uoči meča u Gojaniji suočavao sa paklenom kadrovskom situacijom - doputovao je bez 21 igrača, od toga 17 zaraženih koronom. I na kraju je poklekao, kada je delovalo da će duel biti završen remijem mirnih mreža - 1:0.

Velikan iz Sao Paula imao je samo 13 profesionalaca u timu i nije uspeo da pobedi Gojas, koji sa novim trenerom proživljava nemoguću misiju ostanka u Brazileirau. Iako se nadao da će i ozbiljno desetkovan uspeti da kući ponese ceo plen iz Gojanije, Palmeiras je sam sebi pucao u koleno u 39. minutu. Zapravo, to je učinio vezista Majke. Tada je zaradio crveni karton. Gost je i dalje pronalazio način da napadne protivnički gol, mirisalo je na remi, ali onda je Migel Figijera u trećem minutu nadoknade poslao strelu u srce Verdaa sa više od 25 metara.

Spisak onih koje je obradovao je poduži, pošto je Brazileirao ove sezone izrazito konkurentan. Na listi su naravno lider Flamengo, Atletiko Paranaesne, Internasional, Sao Paulo...

BRAZIL 1 – 22. KOLO

Subota

Bragantino – Baija 4:0 (3:0)

/Klaudinjo 4, 10, Jtalo 21, Elio Žunio 54/

Atletiko PR -  Santos 1:0 (0:0)

/Eleno 75/

Flamengo – Koritiba 3:1 (2:0)

/Enrike 3, De Araskaeta 27, Rene 76 - Mateus 90+3/

Nedelja

Gojas - Palmeiras 1:0 (0:0)

/Figijera 90+3/

20.00: (2,80) Seara (3,25) Atletiko Mineiro (2,55)

22.00: (1,45) Sao Paulo (4,20) Vasko (8,00)

22.15: (2,45) Botafogo (3,10) Fortaleza (3,10)

22.15: (2,00) Internasional (3,40) Fluminense (3,90)

Ponedeljak

00.00: (2,95) Korintijans (3,00) Gremio (2,60)

23.55: (2,60) Sport Resife (3,00) Atletiko Gojanense (2,95)

***kvote su podložne promenama

 



tagovi

De AraskaetaFlamengoRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara