Slavlje u Gladbahu (©Reuters)
Slavlje u Gladbahu (©Reuters)

Konačno mogu da odahnu navijači Gladbaha - nema rasprodaje prvi put još od Rojsa i 2013. godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.08.20. | 15:00

Eberl obećao Rozeu i navijačima...

Došlo vreme da odahnu malo i navijači Borusije iz Menhengladbaha. Posle skoro deset godina tokom kojih je na kraju svake sezone slavni klub prodavao najveću zvezdu ili ponajboljeg igrača (2012 - Marko Rojs; 2014 - Mark Andre Ter Štegen; 2015 - Maks Kruze; 2016 - Granit Džaka; 2017 - Mahmud Daud; 2018 - Janik Vestergard; 2019 - Torgan Azar), inkasiravši samo od pomenutih pojedinaca više od 150.000.000 evra, ovog leta neće biti odlazaka najvažnijih igrača.

Sportski direktor Maks Eberl dao je čvrsto obećanje treneru Marku Rozeu i svim navijačima da će tim konačno ostati na okupu, te da će pokušati da odigra značajniju ulogu u Ligi šampiona. Eberl je naveo da su stigle ponude za brojne igrače. Među najtraženijim su Denis Zakarija (23), Matijas Ginter (26), Alesan Plea (27), Markus Tiram (23) i Niko Elvedi (23), međutim niko od njih neće dobiti dozvolu za odlazak.

Izabrane vesti

"Ovo nisu prava vremena za prodaju igrača, to je sigurno. Da je neko ponudio 120.000.000 evra svakako da bih razmislio, ovako - nema govora. Niko neće otići. Ali drago mi je što je interesovanje za naše igrače i dalje veliko. Ovg leta svima smo stavili do znanja da nema prodaje. Želimo da se stabilizujemo i sa istim timom odigramo dve vezane sezone", poručio je Eberl.

Borusija finansijski stoji vrlo dobro. Treći plasman u Ligu šampiona u poslednjih šest godina dodatno je ojačao klupske temelje, ali to ne znači da će biti razbacivanja. Eberl tako indirektno najavljuje da je i sa pojačanjima gotovo. Samo dve pozajmice - Lazaro iz Intera i Volf iz Lajpciga. Dvojica odličnih igrača pred kojima je rehabilitacija karijere.

"Zašto nema skupih pojačanja? Ne bi bilo u redu. Igrači su bez pogovora prihvatili veliko smanjenje plata tokom četiri teška meseca u vreme pandemije, a sve kako ne bismo morali da otpuštamo ljude iz klupske administracije. Trošiti milione sada na transfere zaista ne bi bilo umesno", podvukao je Maks Eberl.

I mnogi će se složiti s njim. Pošteno. I moralno pre svega.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Maks Eberl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara