(FK Partizan)
(FK Partizan)

Konačno na pravoj strani: Posle tri godine čekanja Stojković je Partizanov

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 16:28

Doskorašnji defanzivac TSC-a promovisan u Humskoj

Lako je moglo da se desi sa sačeka crno-bele, možda im opet naudi, kao nekoliko puta u prošlosti, ali će Aranđel Stojković u Bačku Topolu stići kao fudbaler Partizana. Sve pošto su ga crno-beli promovisali u deveto pojačanje ovog leta i tako dobili opciju više pred derbi prvog kola nove sezone Mozzart Bet Superlige Srbije sa TSC-om.

Baš iz tabora viceprvaka Parni valjak je doveo 28-godišnjeg defanzivca, plativši otkupnu klauzulu vrednu 150.000 evra. Na taj način je posle tri godine čekanja završena jedna od najdužih saga u ovdašnjem fudbalu, jer maltene nije bilo prelaznom roka u kome nije figurirao kao opcija.

Izabrane vesti

Hteo ga je Savo Milošević leta 2020, pominjao se i u trenerskom mandatu Aleksandra Stanojevića, pa i prošlog leta kad je tu bio Ilija Stoilica, a dočeko ga je Igor Duljaj. I dobio fudbalera dobro poznatog ovdašnjim ljubiteljima fudbala, kao i navijačima Partizana, jer je bilo situacija kad je po njihove miljenike bio fatalan. Na primer, dok je nosio dres Spartaka namestio je gol Nemanji Nikoliću (ovog leta se vratio na Topčidersko brdo) za 1:1 u novembru 2017, u opremi Vojvodine bio najpre asistent, pa strelac u veleobrtu pred kraj avgusta 2020. godinbe (3:2) što je označilo i odlazak Sava Miloševića s klupe, nakoliko meseci ranije, samo u finalu Kupa Srbije, na niškom Čairu, pripremio pogodak Petru Bojiću i uticao da ekipa tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića osvoji trofej.

Sezonu kasnije prešao je zu TSC, s kojim nikad nije slavio protiv crno-belih, ali je igrao na skoro svim mestima u defanzivi i zato će biti interesantno gde će ga trener Igor Duljaj koristiti kad bude u konkurenciji za tim. A nije realno da se to desi u subotu veče, u Bačkoj Topoli, jer još nije odradio ni trening sa novim saigračima.

Ugovor između Partizana i Aranđela Stojkovića je potpisan na tri godine.

Potom je novi igrač crno-belih izneo svoja očekivanja.

"Moje želje za ovu sezonu su da se predstavimo u što boljem svetlu, da probamo kao ekipa, kao tim da se dignemo na neki viši nivo u odnosu na prethodnu sezonu, da pokažemo da smo ekipa i da smo tim, da zajedno možemo mnogo i da se uključimo u tu borbu za titulu. Želja mi je i da u Evropi dođemo što dalje, da uđemo u grupnu fazu - to se podrazumeva, a na dalje kako budemo imali i sreće sa protivnicima, ali i kako budemo igrali. Nadam se pozitivnim rezultatima ove sezone", rekao je Stojković.

Za sebe ističe da više voli kada nastupa ofanzivno...

“Mogu da doprinesem mnogo ekipi ofanzivno, ali isto tako mogu i da pomognem defanzivno. Dosta sam napredovao u defanzivi u poslednjih nekoliko godina".

Dodao je Stojković i da poznaje dosta igrača iz aktuelnog Partizanovog tima.

"Momci su odlični. Radujem se saradnji sa svakim od njih, ali posebno bih izdvojio Sinišu Saničanina i Nemanju Nikolića, jer sam igrao sa njima i pre ovoga. Sa Sanijem sam igrao u Vojvodini i družili smo se, kako na terenu, tako i van njega. Sa Nemanjom sam igrao i u Spartaku, kao i u Vojvodini, a u oba kluba smo bili cimeri u svakom karantinu. U jednom periodu smo čak i živeli zajedno, tako da mi zaista znači njegovo prisustvo i ovde i u ekipi. Mislim da će mi dosta pomoći da se što pre uklopim".

SALDANJA U TOPOLI KREĆE KAO REZERVA

Stigli su papiri za Mateusa Saldanju, tako da je Partizan uspeo da u vremenskom cajtnotu registruje najveće pojačanje. Posledično tome, novajlija iz Džef junajteda (do nedavno pozajmljen Šerifu) putovaće sa ekipom u Bačku Topolu.

Plan stručnog štaba je da Brazilac počne derbi prvog kola Mozzart Bet Superlige na klupi, a da ukoliko bude potrebe uđe tokom drugog poluvremena i tako debituje za crno-bele.


tagovi

FK PartizanAranđel StojkovićLetnji prelazni rok 2023Transferi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara