Konačno se oglasio Mesut Ozil: Zabranjeno mi da igram u Arsenalu, danas se lojalnost ne ceni…

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 17:01

Nemac tiužan i razočaran tretmanom u Arsenalu

Pokušavao je Arsenal molbama i apelima u prethodne dve godine da se reši Mesuta Ozila i njegovog ogomnog ugovora, ali mu nije uspevalo. Iz prostog razloga što je Nemcu baš lepo u Londonu dok krcka jedan od najvećih ugovora u svetu fudbala. Konkretno, Ozil na bruto nivou košta Arsenal 350.000 funti nedeljno, što je 388.000 evra sedmično, odnosno preko 20.000.000 evra godišnje. Igrao ili ne.

To je drugi najveći ugovor u Premijer ligi. Najplaćeniji igrač lige je David De Hea. Ozil deli drugo mesto sa saigačem Obamejanom. Jasno je onda zašto Arsenal pokušava da ga se reši na sve načine. Košta ih đavolski mnogo, a ne znači im skoro ništa.

Izabrane vesti

Kada su Tobdžije uvidele da Ozil nema ništa protiv da sedi na tribinama i prima redovnu platu, okrenuli su ploču i rešili da zaigraju oštro. Ozil prvo nije prijavljen za takmičenje u Ligi Evrope, a juče je ulesdio još veći šok pošto ga Arsenal nije licencirao ni za takmičenje u Premijer ligi, pa će nekadašnji nemački reprezentaztivac polusezonu provesti bez igranja profesionalnog fudbala.

Danas se Ozil napokon oglasio povodom svoje situacije u Arsenalu. Na društvenim mrežama je podelio poruku navijačima Arsenala.

“Za mene je ovo teška poruka koju treba da napišem svim navijačima Arsenala za koje sam igrao prethodnih godina. Veoma sa razočaran činjenicom da nisam registrovan za takmičenje u Premijer ligi.

Pre potpisa novog ugovora 2018, godine, pokazao sam lojalnost i privrženost klubu koji volim. Arsenalu. Zato me sada jako rastužilo što mi nije vraćeno istom merom. Koliko vidim, lojalnost je retka stvar u današnjim vremenima. Stalno sam pokušavao da ostanem pozitivan i iz nedelje u nedelju se nadao da ću možda dobiti šansu da se vratim u tim. Zato sam ćutao do sada.

Pre pauze zbog korona virusa, bio sam zaista presrećan razvojem situacije sa novim trenerom Mikelom Ratetom. Bili smo na dobrom putu, a mislim i da su moje igre bile na dobrom nivou.

Ali stvari su se promenile. Opet. I više mi nije dozvoiljeno da igram fudbal za Arsenal. Šta više da kažem? London i dalje osećam kao svoju kuću, i dalje imam mnogo dobrih prijatelja u ekipi, i dalje osećam snažnu vezu sa navijačima. Šta god dalje da se desi, boriću se da dobijem šansu i neću dopustiti da se moja osma sezona u Arsenalu završi ovako.

Obećavam vam da ova teška odluka neće promeniti ništa u mom načinu razmišljanja. Nastaviću da treniram najbolje što mogu i kada god mogu ću da dignem glas protiv neljudskosti i nepravde”.

Ozil je ovog leta imao ponude saudijskog Al Nasra, američkog Inter Majamija, turskih Bašakšehira i Fenerbahčea, ali niko nije mogao da mu ponudi platu koju ima u Arsenalu. Ugovor mu ističe na kraju sezone. 


tagovi

Mesut Ozil

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara