Partizan (©Starsport)
Partizan (©Starsport)

Konferencijska liga: Partizan na ivici u četvrtom kolu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 09:25

Rezultati u ostalim ligama pogurali crno-bele nadole

Kako se bliži finiš sezone u evropskim ligama, tako situacija po Partizan u žrebu za Konferencijsku ligu postaje sve teža.

Pre dva meseca crno-beli su bili sigurni nosioci u četvrtom kolu, visoko u eventualnom drugom šeširu ako bi ušli u grupe, dok su na današnji dan na samoj ivici, poslednji su na listi nosilaca u završnoj rundi kvalifikacija. A, ukoliko bi se plasirali u grupe, bili bi u trećem šeširu na žrebu.

Izabrane vesti

Sve dok se sve lige ne završe konačan status Partizana se neće znati, jer se situacija, kao što se vidi, redovno menja, iz kola u kolo. Takođe, ovo je sve projekcija koja se radi prema koeficijentima, a kako će se sve odvijati do tog poslednjeg kola kvalifikacija, to niko ne može da predvidi.

Tako je, recimo, prvi ispod Partizana danski Brondbi, koji će, po trenutnoj situaciji na tabeli, u evropskim kupovima startovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se po koeficijentu predviđa da će, na kraju, završiti u Konferencijskoj ligi i to kao prvi nepovlašćeni na žrebu za četvrtu rundu.

Pomalo paradoksalno, Brondbi bi kao vicešampion Danske bio nepovlašćen, dok bi Kopenhagen, koji je sada treći u prvenstvu, bio nosilac.

Ispod Partizana su BATE Borisov, Molde i Rozenborg, kojima su prvenstva završena i „zakucani“ su da gledaju u leđa crno-belima. A, ispod njih su Maribor, Rijeka, Apolon, Fehervar, Dandok, Volfzberger... Svi su oni, samim tim, potencijalni protivnici srpskog kluba na poslednjem kolu pred grupe.

Nikako ne bi valjalo po crno-bele da ih rasplet u ostalim ligama do kraja sezone ili ispadanja favorita iz ostalih kupova, koji bi potom prešli u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, potisnu među nenosioce, jer je lista mogućih protivnika u tom slučaju baš jaka: Totenhem, Roma, Viljareal, Bazel, Marselj, Menhengladbah, Fajnord...

Što se tiče Vojvodine i Čukaričkog, tu se ništa nije promenilo, od trećeg kola kvalifikacija neće biti nosioci na žrebu.


tagovi

Liga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara