Luiz Adrijano je u novembru osvojio Kopa Libertadores (©Reuters)
Luiz Adrijano je u novembru osvojio Kopa Libertadores (©Reuters)

Konja još ima šansu da igra Ligu šampiona, ali Luiz Adrijano želi da produži niz od 13 mečeva bez poraza

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.05.22. | 10:04

Poslednji meč 36. kola Superlige Turske na programu je od 19 časova

Porazi od Rize i Karagumruka u poslednjih nekoliko nedelja možda ipak i ne koštaju fudbalere Konje mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukazala im se nova prilika da se domognu drugog mesta u Superligu Turske, posle remija Fenerbahčea sa Bešiktašom (1:1) u nedelju. Ovog ponedeljka mogu da priđu Feneru na dva boda zaostatka, ali moraju da pobede Antaliju i zaustave sjajnog Luiza Adrijana.

Pisali smo već o tome koliko je dolazak Brazilca iz Palmeirasa ove zime preokrenuo Antaliji sezonu. Tim koji se borio za opstanak je samo zahvaljujući prisustvu legendarnog golgetera Šahtjora i Milana postao sila koje se svi u Turskoj plaše.

Izabrane vesti

Od februara do sada ona ne zna za poraz, vezala je 13 utakmica (osam pobeda i pet remija), pa se od ekipe sa dna tabele pretvorila u tim koji je sada blizu izlaska u Evropu! Ukoliko bi pobedila Konju, petoplasiranoj Alanji bi Antalija prišla na samo tri poena zaostatka i vrlo je realno da bismo je gledali u Ligi konferencije sledeće sezone.

Adrijanov učinak gledan kroz statistiku nije tako strašan, postigao je tri gola i zabeležio dve asistencije. Međutim, njegov doprinos se ne ogleda samo kroz taj učinak. Brazilac je podigao čitavu eipu na viši nivo.

19.00: (2,60) Antalija (3,30) Konja (2,70)

Za sada debitanska sezona Nurija Šahina u trenerskoj ulozi deluje jako dobro. Nekadašnji vezista Dortmunda, Liverpula i Real Madrida je šampionat započeo kao igrač, ali je u oktobru posle smene Ersuna Janala direktno iz kopački uskočio u ulogu trenera. Rezultati pokazuju da ima šlifa za ovaj posao.

Zato, Konji neće biti lako da ponovo upiše tri boda protiv Antalije, kao što je to učinila sredinom decembra. Doduše i tada je došla do pobede uz dosta sreće, Endre Čekiči je jedini gol na meču postigao u 93. minutu. Time je Albanac prekinuo seriju od tri uzastopne prvenstvene utakmice Konje i Antalije koje su završene rezultatom 0:0.

-------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Ako Konja pobedi danas i dalje će joj za drugu poziciju biti potrebno da savlada Hataj i Bešiktaš, a da Fenerbahče kiksne još jednom u poslednja dva kola, protiv Karagumruka ili Jeni Malatije. Što se Antalije tiče, sezonu će zatvoriti duelima sa Kasimpašom i Galatasarajem.

TURSKA 1 – 36. KOLO

Petak

Gazijantep - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Maksim 27 - Parlak 26/

Hataj - Trabzon 1:1 (0:0)

/Dijuf 90+4 - Đanini 48/

Subota

Karagumruk - Geztepe 3:1 (1:0)

/Borini 31, Mor 51, Bekaroglu 64 - Baku 47/

Sivas - Kasimpaša 1:3 (0:0)

/Feliks 90+2 - Elmali 58, Ejserik 73, Bozok 77/

Bašakšehir - Galatasaraj 0:0

Adana Demir - Alanja 1:2 (1:1)

/Belhanda 32 - Sanuč 20 ag, Akbaba 76/

Nedelja

Altaj - Giresun 1:1 (0:1)

/Kapel 60 - Najir 28/

Malatija - Rize 1:3 (1:2)

/Čagiran 45+1 - Umar 7, Sari 11, Pohjanpalo 64/

Bešiktaš - Fenerbahče 1:1 (1:1)

/Gezal 31 - Novak 6/

Ponedeljak

19.00: (2,60) Antalija (3,30) Konja (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1KonjaAntalijaluiz adrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara