Kristijan Bolanjos, fudbaler Saprise (©AFP)
Kristijan Bolanjos, fudbaler Saprise (©AFP)

KONKAKAF kup Centralne Amerike – „fensi“ naziv za obične kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 23:05

U toku je prvo kolo, u noći između četvrtka i petka (04.00) derbi A grupe će odigrati Saprisa i Kartahines

Severna Amerika je poprilično čudan kontinent kada je fudbal u pitanju, ogromna je razlika između SAD i Meksika u odnosu na ostale države južno od njih. Mnoge ni nemaju profesionalna prvenstva, sistemi takmičenja su nekonstantni, pa se KONKAKAF muči da napravi kvalitetno i ujednačeno kontinentalno takmičenje. Pokušavao je sa Ligom šampiona, KONKAKAF ligom, a nedavno su sami za sebe Amerikanci i Meksikanci napravili KONKAKAF Liga kup. U svemu tome, pojavio se u kladioničarskoj ponudi i KONKAKAF kup Centralne Amerike, koji može samo da dodatno zbuni kladioce.

Ipak, pored tog zvučnog, „fensi“ imena stoji gruba činjenica – one su samo najobičnije kvalifikacije za Ligu šampiona. Dobro, u malo drugačijem sistemu u odnosu na one koje smo navikli u Evropi.

Izabrane vesti

Igraće se četiri grupe od po pet ekipa, sačinjene od po tri ekipe iz Kostarike, El Salvadora, Gvatemale i Paname, dve iz Nikaragve i jedne iz Belizea.

Iz svake grupe u četvrtfinale idu po dve najbolje ekipe, polufinalisti će igrati u Ligi šampiona (dalje takmičenje nastavljaju za pehar), dok će poraženi četvrtfinalisti odigrati baraž za sebe, takozvani plej-in. Njegov osvajač će takođe u elitno takmičenje.

04.00: (1,60) Saprisa (3,70) Kartahines (5,40)

U toku je prvo kolo, a u noći između četvrtka i petka od 04.00 časova po srednjoevropskom vremenu će se odigrati jedan od derbija. Sastaće se dva kostarikanska tima, u San Hozeu će odmeriti snagu Saprisa i Kartahines. Reč je o A grupi, tu su dan ranije već odigrali Koban Imperijal iz Gvatemale i Hokoro iz El Salvadora. Koban je kao gost slavio sa 4:1.

Saprisa i Kartahines su se sastali pre desetak dana u domaćem takmičenju, Rekopi Kostarike. Trofej superkupa je završio u rukama Saprise, koja je trijumfovala posle penala. U 90 minuta nismo videli nijedan gol, iako je Kartahines od 51. igrao sa igračem manje posle isključenja Brisenja.

U međuvremenu su oba tima odigrala i po dve utakmice u domaćem prvenstvu. Za sada su perfektni,a imaju po šest poena. Saprisa je savladala Sporting San Hoze (2:1) i Gvanakasteku (1:0), dok je Kartahines bio bolji prvo od Gvanakasteke (1:0) i Gresije (4:3).

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

KONKAKAF KUP CENTRALNE AMERIKE – 1. KOLO

Grupa A

Četvrtak

Hokoro – Koban Imperijal 1:4 (0:2)

Petak

04.00: (1,60) Saprisa (3,70) Kartahines (5,40)

Grupa C

02.00: (3,70) Dirijanhen (3,40) Eredijano (1,93)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaKONKAKAF ligaEredijanoDeportivo SaprisaKartahines

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara