Reprezentativci Salvadora (©AFP)
Reprezentativci Salvadora (©AFP)

KONKAKAF: Montseratovi Englezi su žilavi, ali Salvador je glavni

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 22:54

U toku su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Noćas na programu 2. kolo u Grupi A

Ne igraju se kvalifikacije za Svetsko prvenstvo samo u Evropi. Krenule su i u KONKAKAF zoni, gde je u toku prva od ukupno tri faze nadmetanja do Mundijala u Kataru 2022. U okviru nje će samo pobednici petočlanih grupa - njih šest - izboriti mesto u drugoj etapi, koja kreće sredinom juna, kada se priključuje pet najbolje plasiranih ekipa iz Severne, Centralne Amerike i Kariba. To su Meksiko, Sjedinjene Američke Države, Kostarika, Jamajka i Honduras.

Šesti najbolji tim konfederacije Salvador, nalazi se na 70. poziciji na FIFA rang listi, i otuda je morao od starta kvalifikacija. Smešten je u Grupu A, zajedno sa Antigvom i Barbudom, Montseratom, Grenadom i Devičanskim Ostrvima i izraziti je favorit za prolaz u narednu fazu.

Izabrane vesti

23.55: (7,50) Montserat (4,50) Salvador (1,43)

Najmanja i najgušće naseljena država Srednje Amerike startovala je očekivanom pobedom nad Grenadom sa 2:0, i noćas je prvi put očekuje duel u gostima. U sklopu 2. kola izabranici selektora Karlosa de los Kobosa idu na noge Montseratu, ali neće igrati na ovom ostrvu u Karipskom moru, već u Kurasau.

Montserat je i prvi meč kao domaćin igrao na stadionu Erhilio Hato u Vilemstadu, koji je završen nerešeno 2:2 sa Antigvom i Barbudom. Za oba gola Montserata pobrinuo se

Lajl Tejlor, koji igra u Engleskoj, kao i gotovo svi njegovi saigrači, u raznim rangovima od regionalnih liga do Čempionšipa. Tejlor je napadač Notingem Foresta i ima najveću reputaciju od svih saigrača iz selekcije koja je 183. na svetskoj listi najboljih.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

U svakom slučaju, igrači Montserata su žilavi, ambiciozni i mogu da naprave probleme i Salvadoru. Što se tiče La Seleste, ona je mahom sastavljena od fudbalera iz domaćih timova, sa izuzetkom napadača Erika Rivere, koji je debitant u nacionalnom timu i nastupa za bolivijskog prvoligaša Auroru.

Dve reprezentacije do sada su se sastale samo tri puta, i Salvador je slavio svaki put. Poslednji put je to bilo pre nešto više od dve godine, a generalno je uvek bilo tesno i svaki put je postignuto manje od četiri gola (2:1, 2:0, 1:0).

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, KONKAKAF ZONA - 2. KOLO

Nedelja

Devičanska Ostrva - Antigva i Barbuda 0:3 (0:3)

23.55: (7,50) Montserat (4,50) Salvador (1,43)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

konkakafkvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara