Antonio Konte (© Reuters)
Antonio Konte (© Reuters)

Konte je besan i pljuje po upravi: Niko nas ne ceni, Inter nas ne štiti, sve je isto kao kod Spaletija!

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.08.20. | 13:54

Sve navodi na razlaz milanskog velikana i trenera, problem je plata od 11.000.000 evra

Opet besni Antonio Konte. Kukao je na upravu tokom prvenstva, napao ju je i na kraju. Posle utakmice poslednjeg kola Serije A i pobede nad Atalantom (2:0) odapeo je niz otrovnih strelica u pravcui čelnika Intera i odmah se otvorila polemika da li će ostati na klupi Neroazura.

Milanski tim je slavio na gostovanju u Bergamu, završio sezonu sa 82 boda, tek jednim manje od šampiona Juventusa. Takav bodovni saldo ne pamti od sezone 2009/10, kada je poslednji put osvojio Skudeto. Možda bi neko pomislio kako na „Meaci“ imaju strategiju za budućnost, ali su reči nekadašnjeg selektor Azura pokazalo da je situacija u klubu daleko od idealne.

Izabrane vesti

Iza mene je veoma teška sezona na ličnom planu. Igrači nisu primetili da se njihov trud vrednuje, kao što ni ja nisam video da se moj rad ceni. Klub nas je minimalno zaštitio. Moramo da napredujemo na svim poljima, a velikan poput Intera mora da štiti svoje igrače u većoj meri. Razgovaraću sa upravom o, moraću da pričam sa predsednikom koji je trenutno u Kini”, rekao je vidno iziritirani Konte.

Ovakav izliv besa naveo je medije poput Gazete ili Republike da primaknu Kontea izlaznim vratima, ali je pitanje kako bi se u tom slučaju rešilo pitanje 11.000.000 evra godišnje plate. Antonio je prilikom napuštanja Čelsija pre dva leta pokazao da mu je stalo do svakog centa, sigurno ne bi bio darežljiv prema familiji Žang, tim pre što je nekoliko puta tokom takmičarskog ciklusa uveravao kako nije dobio pojačanja po volji. Ako do promene, pak, dođe, prvi kandidat da ga zameni na klupi Intera navodno je Masimilijano Alegri.

No, sad je fokus na Konteovom nezadovoljstvu.

Mesecima smo izgarali bez adekvatne podrške. Problem je u tome što imam viziju, vidim put kojim bi trebalo da idemo i znam koje poteze treba da povlačimo. Pročitao sam nedavno intervju Lučana Spaletija koji je dao tokom svog mandata u Interu 2017. Sad je 2020. i ništa se nije promenilo”, istakao je nekadašnji selektor Italije da su odnosi u Interu poremećeni i da klub ne napreduje.

Veruje se da je Konte pominjanjem Spaletijevog intervjua aludirao na saznanja da su i tada u svlačionici i na sastancima uprave postojale krtice koje su dostavljale medijima poverljive informacije. Što mu, naravno, ruši autoritet.

Mogu da budem svetlo na kraju tunela u prvih godinu dana, ali ako klub ne nauči iz grešaka i nastavi da ih ponavlja, to je ludo. Želim da budem kristalno jasan, ne govorim o prelaznom roku ili o fudbalerima”, posebno je naglasio trostruki osvajač Serije A sa Juventusom.

Iako je Konte insistirao da prelazni rok nije u fokusu njegovih protesta usmerenih na adresu kluba, kontradiktorna je sledeća izjava:

„Samo ja znam kako sam uspeo da nagovorim Lukakua da potpiše za Inter.”

Konte je trenersko ime sposobno da donese prevagu u pregovorima sa vrhunskim fudbalerima. Ubedio je gelgijskog reprezentativca da potpiše za Neroazure, zimus su isto učinli Ešli Jang i Kristijan Eriksen, na njegov poziv angažovan je i Ašraf Hakimi iz Real Madrida, ali... Antioni Konte je otišao iz Juventusa jer nije bio zadovoljan kako se odvijaju stvari na letnjoj pijaci, zato će aktuelni prelazni rok morati da bude po meri italijanskog stratega. U suprotnom – razlaz.



tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara