Konte o otkazu: Nije u redu, još se mučim posle operacije... Milan i Totenhem klubovi na potpuno različitim nivoima

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.03.23. | 01:19

"Bez obzira na sve, mislim da smo napravili iskorak ove sezone. Prošle nismo uspeli da izađemo iz grupe Lige konferencije, zar ne?"

Još jedno veliko razočarenje za Totenhem i njegove navijače. Puleni Antonija Kontea na trećoj utakmici zaredom nisu uspeli da zatresu mrežu, što ih je koštalo eliminacije iz Lige šampiona.

Strpljenja za iskusnog italijanskog stručnjaka je sve manje. Novinari su ga odmah nakon meča podsetili na njegov katastrofalan učinak u elitnom takmičenju, gde na pobedu u nokaut fazi čeka punih deset godina?! Otkako je 2013. odveo Juventus u četvrtfinale i zabeležio svoj najveći rezultat u LŠ, Konte više nije uspevao da se domogne te faze.

Izabrane vesti

Naredne sezone sa Starom damom ispao je u grupi, sa Čelsijem 2018. nije mogao dalje od osmine finala, 2020. i 2021. sa Interom nije uspevao da prođe prvu fazu. Kada su mu na konferenciji za medije ovim podacima 'natrljali nos' Italijan se brecnuo:

"Nismo ovde da bismo govorili o trenerima i njihovim rezultatima, nego o timovima. Uvek treba u obzir da se uzima ceo klub i posao koji se radi zajednički, uključujući trenere i igrače. Iskreno govoreći, ovakvo vaše pitanje me je nasmejalo".

Konteu kao da ovo nije bilo dosta...

"Bez obzira na sve, mislim da smo napravili iskorak ove sezone. Prošle nismo uspeli da izađemo iz grupe Lige konferencije, zar ne? Sada samo stigli do osmine finala Lige šampiona. To jeste napredak. Nedovoljan, ali jeste napredak".

Na pitanje kako je moguće da njegov tim izgleda tako tromo kada on, ako ništa drugo, toliko strasti unosi u svoj posao, u sve timove koje je vodio, kazao je:

"Ovo je ekipa s kojom mora mnogo da se radi kako bi postala konkurentna na visokom nivou. Po mom mišljenju, predstoji dug put. Ovde sam tek 14 meseci. Podsećam, prošle godine nismo prošli grupu Lige konferencije?! Milan je šampion Italije, Totenhem nije osvojio ništa jako dugo. Istorijski, ova dva kluba su na potpuno različitim nivoima. Oni šampioni, mi sa devetog mesta jedva na četvrto prošle godine. Za uspehe u ovom takmičenju potreban je proces, nema prečica. Ako ljudi misle da je 13-14 meseci dovoljno da postanete konkurentni na visokom evropskom nivou, onda apsolutno nisu u pravu".

Konte je najmanje govorio o samim dešavanjima na terenu...

"Nije ovde stvar u kvalitetu igrača, već u tome da pojedinci moraju da naprave korak napred i pokažu više šampionskog karaktera. Mi smo našu šansu propustili u Milanu. Takođe, ne treba zaboraviti da smo se susreli s brojnim izostancima važnih igrača. Mada to ne može da služi kao izgovor"...

Pitanje o njegovoj sudbini bilo je neizbežno. I ponovo ga je razjarilo.

"Nije u redu što me to pitate večeras! Iscrpljen sam, još se mučim posle operacije... Nastavljam da radim, poštujem ugovor koji traje do 30. juna. Na kraju sezone ćemo sesti i proceniti situaciju, reći ću šta imam. Sačekajte da vidimo kako će se sezona završiti, ovo nije kraj. Ali nikad se ne zna, možda će klub želeti da me se otarasi ranije. Možda su imali veća očekivanja, možda su razočarani"...

Naposletku, Konte je 'spustio loptu'...

"Ono što je najvažnije za trenera jeste da pokušava da podiže lestvicu svojim radom. Ove godine se borimo da to učinimo. Dovođenje tima sa osrednjeg na dobar nivo bio je lakši deo posla. Njegovo dalje podizanje donosi različite probleme i prepreke", zaključio je italijanski strateg.

Stefano Pioli, razumljivo, blistao je sreće. Uspeo je da odvede Milan među osam prvi put nakon više od decenije čekanja. A dobro je poznato koliko je navijačima slavnog kluba važan rezultat u ovom takmičenju.

"Potpuno zaslužen prolaz za nas uzimajući u obzir oba meča. Ovo je velika stvar, ali idemo korak po korak. Za početak, bilo je važno proći grupu, da napravimo bolji rezultat nego prošle sezone. Sada čekamo žreb, da vidimo šta će tamo biti", počeo je Pioli.

Milan je klub takve tradicije da svaki, makar i mali pomak u eliti, podiže očekivanja do maksimuma, stvara vrlo često i euforiju. Tako se među Rosonerima od večeras šapuće i o 'ušatom'. Svestan je toga i sam Pioli.

"Volim da mislim da u sportu ne postoji nemoguće. Jasno je svima da u Evropi dalje idu samo najbolji, svako kolo je sve teže, međutim siguran sam da će svako novo iskustvo, posebno ono negativno, poslužiti da se podignemo na viši nivo. U četvrtfinalu moramo da igramo sa samopouzdanjem i verom velikog kluba", zaključio je šef struke sedmostrukog prvaka Evrope.


tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara