Antonio Konte (Reuters)
Antonio Konte (Reuters)

Konte odgovorio: Rišarlison je u pravu za jednu stvar – nije dobar!

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.03.23. | 16:00

Italijan kritikovao brazilskog napadača

Totenhemova sezona se polako raspada i polako prolazi i 15. godina zaredom bez trofeja. Ne pomaže ni Antonio Konte čiji zaštitnik znak u karijeri je bio ekspresan uspeh već u prvoj ili drugoj sezoni na klupi svakog tima u kojem je radio (Juventus, Čelsi, Inter).

Konteova ekipa je ispala u trećem kolu Liga kupa, u osmini finala FA Kupa, u osmini finala Lige šampiona, a u prvenstvu je na četvrtom mestu i grčevito će se boriti sa Mančester Junajtedom, Liverpulom i Njukaslom da sačuva poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Sve izvesnije je da će Italijan na kraju sezone napustiti klupu Spursa i da mu neće biti ponuđen novi ugovor, a polako počinje da gubi i svlačionicu. Makar kod nekih igrača…

Posle eliminacije od Milana, veliko pojačanje Rišarlison (samo dva gola u 25 utakmica, nijedan u Premijer ligi), brazilski napadač Rišarlison se javno požalio i nije birao reči.

“Profesionalac sam, radim svakodnevno i želim da igram. Nedostaju mi minuti, nedostaje mi da više igram... Ova sezona je sr..e!”, požalio se Brazilac posle meča.

Konteov odgovor je stigao danas na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg premijerligaškog gostovanja Vulvsima.

“Pre svega, pogledao sam njegov intervju. Nije kritikovao mene već je psovao da je njegova sezona loša. I u pravu je. Njegova sezona nije dobra. Bio je povređen, pa je igrao i dao gol u Ligi šampiona. Onda je otišao na Mundijal i ozbiljno se povredio”, rekao je italijanski stručnjak i nastavio:

“Nije dao nijedan gol u ligi. Mislim da je bio iskren kada je rekao da mu sezona nije dobra. Ali nije još gotova. Ako zasluži, daću mu šansu”.

Brazilcu je zamerio da je sebičan…

“Što se tiče ostatka intervjua napravio je grešku. Kada pričate u prvom licu jednine umesto množine, onda to znači da ste sebični. Uvek govorim svojima igračima da moraju da koriste zamenicu “mi” umesto “ja” ako žele da urade nešto bitno i da osvoje trofej. U suprotnom, misle samo o sebi”.

Otkrio je Konte i da je Brazilac zažalio zbog spornih izjava…

“Rišarlison je napravio grešku i izvinio se. Lepo je što smo “unutra” razjasnili neke stvari. U tom aspektu moramo da budemo bolji. Moramo da više budemo kolektiv i da pokažemo više pozitivnog duha u teškim situacijama”.

On traži od svojih igrača da se drugačije ponašaju…

”Ponekad nije dovoljno da si samo dobar momak. Moraš da pokažeš pravu želju, da se boriš u duelima i da budeš bezobrazan. Ponekad smo previše mekani. Ali ja sam trener tog tima i prvi odgovorni zašto nam se te stvari dešavaju. Moram da unapredim tim i da popravim timski duh. Uspevao sam to u prethodnim ekipama i nadam se da ću uspeti i ovde”.

O budućnosti u klubu i sve izvesnijem odlasku, Konte kaže:

“Sada nam je najbitnije da ostanemo fokusirni na prvenstvo. Znate kakav je moj stav i kakve su mi želje. Mnogo puta sam pričao o situaciji koju sam zatekao i želji da budemo više takmičarska ekipa. Potrebno nam je vremena i strpljenja. Ali, koliko vidim, okolina nema strpljenja ili ne želi da vidi realnost. Klub vrlo dobro zna moju situaciju i kako razmišljam. Ja nisam čudotvorac. Videćemo šta će biti u budućnosti. Do kraja sam spreman da umrem za ovaj klub a onda ćemo videti. Nisam glup da nastavim da ubijam sebe”.

 


tagovi

Antonio KonteRišarlison

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara