Konte, Reuters
Konte, Reuters

Konte pred finale: Samo se pobednici pamte, reč “strah” ne postoji u mom vokabularu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 18:37

Finale između Intera i Sevilje igra se u petak od 21 čas

Antonio Konte želeo je dodatno da zapali svoje igrače pred finale Lige Evrope u kom Inter igra protiv Sevilje sutra od 21 čas. Istakao je da se samo pobednici pamte.

On ima mnogo iskustva igrajući velika finala, igrao ih je sa Juventusom, a sada se nada da će na terenu videti motivisan tim.

Izabrane vesti

Vidi se da je i sam Konte motivisan pred veliko finale drugog po rangu evropskog takmičenja.

"Igrao sam ih mnogo ko igrač. Dobijao sam, ali i gubio. Ljudi samo pamte kada pobediš. Osvojio sam Ligu šampiona, ali sam izgubio tri puta. U istoriji se samo prva pamti", očitao je kratku lekciju Konte.

Vidi se i iz njegovih reči koliko je fokusiran da Interu donese trofej.

"Moramo da imamo entuzijazam i svest da smo do sada imali sjajan put. I to treba da nam pruži dodatan entuzijazam. Moramo da budemo ponosni što smo dostigli finale posle 10 godina koliko je Inter čekao na to. Istoriju pišu pobednici, to je dodatna motivacija za nas da iskoristimo najviše iz toga", rekao je Konte, pa nastavio:

"Rekao sam na početku da mi je potreban samo jedan odsto šansi da mogu da osvojim nešto. Taj procenat je rastao iz dana u dan, grupa je uvek pokazivala veliku želju za radom. Na kraju, uspeli smo da budemo kompetitivni u svakom takmičenju. Momci su verovali da mogu, porasla im je i hrabrost. Moramo da izađemo i da pokažemo da smo zaslužili da osvojimo trofej. Tu smo, moramo da uživamo u momentu".

Poruka za kraj - nema straha od Sevilje.

"Daćemo sve od sebe da obradujemo nas, navijače, klub. Reč strah nije deo mog vokabulara. Cenimo Sevilju i njenu istoriju, imamo poštovanje, ali mi smo u finalu jer imamo svoje karte koje treba da odigramo. Igraćemo protiv njih na najbolji mogući način", rekao je Konte i nije želeo da priča o svojoj budućnosti na klupi Nerazura.



tagovi

Antonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara