Antonio Konte (©Reuters)
Antonio Konte (©Reuters)

Konte: Tek smo počeli, Juve nas se plašio

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 00:42

„Moramo da učimo na greškama“, kaže trener Intera

Naosvajao se Antonio Konte trofeja sa Juventusom, upisao se i u istoriju Čelsija, ali sa Interom će morati još da sačeka na podizanje nekog pehara.

Šansa je bila u Kupu Italije, ali su nerazuri ispali od Juventusa. U revanšu u Torinu je bilo 0:0, a u prvom meču u Milanu crno-beli su slavili sa 2:1 i to im je bilo dovoljno da se plasiraju u meč za trofej.

Izabrane vesti

Upravo tih prvih 90 minuta je Konte apostrofirao kao razlog Interovog neuspeha u ovom dvomeču.

Mislim da smo imali dovoljno šansi i da smo morali da ih iskoristimo. Šteta, jer smo posle 180 minuta videli dva tima koja su se borila do poslednje sekunde. Platili smo ceh zbog prve utakmice, zbog poklona koje smo im dali. Krivo mi je, ovo su mečevi koji se igraju 180 minuta. Probali smo sve večeras, igrali sa željom, velikom posvećenošću. Pravili smo greške i moraćemo da naučimo iz njih“, pričao je posle meča Antonio Konte.

Nije trener Intera ništa zamerio svojim pulenima.

Lukaku nije bio sto odsto spreman, ali je dao sve od sebe. Postoje trenuci u fudbalu kada si potpuno spreman i u formi i dani kada nije tako. Bio je ovo težak meč za njega, igrali smo protiv Juventusa, koji ima odlične igrače. Eriksen je takođe dao svoj doprinos, probali smo s njim i Brozovićem kao sa dvojicom plejmejkera“.

Inter je pao u Kupu Italije, ali ne odustaje od trofeja. Sad će biti fokus na Seriji A.

Idemo dalje, daćemo sve od sebe. Nekad uspete, nekad ne. Naše putovanje je tek počelo, naučićemo iz grešaka i nastaviti dalje. Protivnici nas se plaše, Juve nas se plašio“, smatra Konte.


tagovi

Antonio KonteInterSerija A

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara