Konteov Inter može i ružno, osvojena je Nindžina Sardinija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.09.19. | 22:35

Berardi izrešetao Sampdoriju

Blistao je Inter na otvaranju sezone i razbijanjem Lećea poslao poruku da može moćno i ubedljivo da pobeđuje. A večeras je pokazao nešto još važnije za italijanski fudbal. Može da pobeđuje ružno i kontroverzno. Pa i nezasluženo…  

Ekipa koja je ovog leta bitno promenila izgled, a sa novim trenerom Konteom i identitet, večeras je pobedila na mišiće Kaljari u gostima. Inter je slavio 2:1 i upisao tri boda na vrućem trenenu na kojem će mnogi ove sezone geubiti bodove. Kaljari se silno pojačao ovog leta sa Olsenom, Pelegrinijem, Najngolanom, Nandezom, Rogom, Simeoneom i ostalima…    Međutim, ni velika pojačanja nisu pomogla Sardima da izbegnu poraz.

Izabrane vesti

Konte se odlučio za identičnih 11 kao u prvom kolu, napravio čak i dve identične izmene u drugom poluvremenu, a jedina novina je što je šansu da uđe sa klupe dobio veliko pojačanje Dijego Godin.

Ipak, Inter večeras nije bio tako moćan i opasan kao protiv Lećea. Radža Najnoglan je odmah na početku pokazao koliki motiv ima protiv Intera i strašnim šutem zapretio Handanoviću. Inter je prvu šansu pretvorio u gol. Posle centaršuta Sensija, Lautaro Martinez i Ćeri su bili u skoku, Kaljarijevo pojačanje je zadnje igralo loptom koja je završila u mreži, ali je sudija signalizirao ofsajd. Ipak, VAR tehnologija je pokazala da Lautaro nije u ofsajdu i Interu je priznat gol.

Drugo poluvreme je započelo ofanzivom Kaljarija koja je urodila plodom posle pet minuta igre. Naitan Nandez je centrirao, a Žoao Pedro postigao sjajan gol glavom.

Stefano Sensi je večeras bio ključni čovek Intera. Ne samo da je namestio prvi gol, već je posle izjednačenja pogodio prečku, a potom i sjajnom “veronikom” iznudio penal koji je Lukaku u 72. minutu pretvorio u gol vredan pobede i tri boda.

Imao je Belgijanac kasnije šansu i za treći gol u dva meča u Seriji A, ali je promašio iz odlične pozicije. Na kraju, umalo da Kaljari kazni inter posle prekida u nadoknadi vremena. Sreća je tada pogledala Nerazure koji se sa Sradinije vraćaju sa tri boda i najavljuju da će ovo biti drugačija sezone što se njih tiče.

Što se ostalih mečeva tiče, juna večeri je Domeniko Berardi. Špic Sasuola je za 14 minuta u prvom poluvremenu izrešetao Sampdoriju i postao prvi Italijan posle Čira Imobilea i 2018. godine koji je postigapo het-trik u prvom poluvremenu. Sampdorija je u prošlom kolu doživela debakl protiv Lacija, večeras još jedan. Di Frančesko nije dobro krenuo... Beradiju su prva dva gola spakovali Kaputo i Dankan posle kontri, treći je bio šut sa distance. Do kraja je pogodio i mladi Traore, a Kvaljarela je sa penala postigao utešni gol za Doriju.  

Atalanta je u prošlom kolu odigrala triler sa pet golova i preokrenula protiv SPAL-a, ali večeras je stradala na sličan način. Iako je čak i večeras uspela da preokrene sa 0:1 na 2:1, na kraju je Torino slavio sa 3:2 u Parmi. Bonifaci je doveo Toro u vođstvo posle prekida da bi Zapata u finišu prvog i na početku drugog poluvremena sjajno istrčao dve kontre i završio ih golovima. Berenger je ubrzo poravnao ubacivanjem iz drugog plana, a na kraju je opet prekid došao glave Atalanti. I drugi Torinov štoper joj je zatresao mrežu posle prekida za pobedu Bikova kojom su se izjednačili na sa Interom i Juventusom kao jedine ekipe sa maksimalnim učinkom. 

Za razliku od Sampa, gradski rival Đenova je bolje krenula. Posle boda protiv Rome, večeras je savladana Fiorentina sa 2:1. Romero je odmah zapretio i pogodio stativu, a onda je novajlija Kristijan Zapata pogodio glavom u 11. minutu. Sjajni Kristijan Kuame je u 65. minutu duplirao posle solo akcije, da bi nadu Fiorentini vratio Pulgar pogotkom sa bele tačke. Šansu za bod je propustio Kjeza koji je u finišu meča pogodio stativu. 

ITALIJA 1 - 2. KOLO

Petak
Bolonja - SPAL 1:0 (0:0)
/Sorijano 90+3/

Subota
Milan - Breša 1:0 (1:0)
/Čalhanoglu 12/

Juventus - Napoli 4:3 (2:0)
/Danilo 16, Iguain 19, Ronaldo 62, Kulibali 90+2ag - Manolas 66, Lozano 68, Di Lorenco 81/

Nedelja
Lacio - Roma 1:1 (1:0)
/Luis Alberto 58 - Kolarov 17 penal/

Atalanta - Torino 2:3 (1:1)
/Zapata 38, 54 - Bonifaci 24, Berenger 57, Ico 66/

Kaljari - Inter 1:2 (0:1)
/Žoao Pedro 50 - Lautaro Martinez 27, Lukaku 72 penal/

Leće - Verona 0:1 (0:0)
/Pesina 81/

Sasuolo - Sampdorija 4:1 (3:0) 
/Berardi 29, 36, 43, Traore 47 - Kvaljarela 67 penal/

Udineze - Parma 1:3 (1:1)
/Lazanja 17 - Žervinjo 43, Galjolo 59, Ingleze 75/

Đenova - Fjorentina 2:1 (1:0)
/Zapata 11, Kuame 65 - Pulgar 76 penal/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara