Đanluka Lapadula i Andre Kariljo (©Reuters)
Đanluka Lapadula i Andre Kariljo (©Reuters)

Kopa Amerika: Venecuela se uzda u Brazil, a Peru cilja drugo mesto

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.06.21. | 21:45

Poslednje kolo Grupe B na južnoameričkoj smotri najboljih reprezentacija je naa programu noćas

Nacionalni stadion u Braziliji biće poprište dvoboja koji potencijalno odlučuje ko će u nokaut fazu Kopa Amerike, a ko završava takmičenje. Otuda je ulog meča za Venecuelu i Peru ogroman. Sa četiri ekipe koje vode dalje iz grupe od pet timova, Inke zauzimaju treće mesto sa četiri boda, dok njihovi protivnici La Vinotinti trenutno sede u podnožju Grupe B sa dva boda, koliko ima i Ekvador sa boljom gol-razlikom.

Za prolazak u četvrtfinale Venecueli je potreban najmanje bod, osim ako se ne dogodi visok poraz Ekvadora u sudaru sa Brazilom. Pobeda im, naravno, najverovatnije garantuje plasman dalje, s obzirom na to da Trikolori imaju težak sukob sa Brazilom.

Izabrane vesti

Momci

Žozea Pezeira su pretrpeli neuspeh u uvodnoj utakmici šampionata Južne Amerike, pošto su poklekli pred silnim Kariokama i pogocima Markinjosa, Nejmara i Gabrijela Barbose.

23.00: (3,00) Venecuela (3,00) Peru (2,60)

Međutim, vratili su se brzo u život da bi zaradili bod u još jednom teškom okršaju, pošto je La Vinotinto uspeo da iznenadi Kolumbiju i izbori remi bez golova u Gojaniji. U poslednjem susretu Venecuela je zaradila još jedan bod u dramatičnom remiju 2:2 sa Ekvadorom.

Edson Kastiljo je doneo izjednačenje za svoju selekciju rano u drugom poluvremenu pošto je Airton Presijado doveo Ekvador u prednost, ali su Trikolori ponovo poveli preko Gonzala Plate 10 minuta pre kraja. Izgledalo je da se Venecueli ne piše dobro, dok Ronald Ernandez nije zatresao meržu u prvom minutu nadoknade, čime je zadržao Vinotinte u borbi za mesto među najbolja četiri mesta u grupi.

Pred Peruom je mnogo jasniji zadatak, jer treba da izbegnu poraz kako bi potvrdili prolazak u nokaut fazu. Izabranici Rikarda Gareke sakupili su vredan rezultat od četiri boda iz dosadašnje tri utakmice, dovodeći sebe u jaku poziciju da se plasiraju dalje iz svoje grupe, iako je to možda već dovoljno s obzirom na tešku finalnu utakmicu Ekvadora.

Sve je za Inke krenulo teškim stradanjem od Brazila, pošto su

Aleks Sandro

i Nejmar favoritima turnira obezbedili dva gola prednosti pre nego što su Everton Ribeiro i Rišarlison postigli kasne golove da utrljaju so na rane Peruanaca. Inke su se vratile u drugom meču zabeleživši impresivnu pobedu nad Kolumbijom od 2:1, a Garekini momci su u poslednjem meču izborili bod protiv Ekvadora, i to pošto su na poluvremenu imali dva gola minusa. U nastavku su Đanluka Lapadula i Andre Kariljo poništili učinak Trikolora.

Iako rizikuju da ispadnu ako izgube, a Ekvador izbori malo verovatnu pobedu, slavlje nad Venecuelom bi Inke moglo da prebaci iznad Kolumbije na drugo mesto, potencijalno im garantujući povoljniji žreb u četvrtfinalu.

Očekuje se da Venecuela i sada neće moći da računa na nekolicinu ključnih igrača posle izbijanja korona virusa u kampu na početku turnira. Među odsutnima su efikasni napadač Hosef Martinez i važni defanzivci Mikel Viljanueva i Roberto Rosales. Sa druge strane, Peru je bez ključnih špiceva iz drugog razloga, jer je Gareka odlučio da izostavi Raula Ruidijaza i Paola Gerera iz tima Kopa Ameriku. Lapadula je vodio liniju u njihovom odsustvu, a svoj prvi gol na turniru postigao je u remiju sa Ekvadorom.

KOPA AMERIKA - 5. (POSLEDNJE) KOLO

Grupa A

Utorak

02.00: (18,0) Bolivija (7,75) Argentina (1,15)

02.00: (2,20) Urugvaj (3,05) Paragvaj (3,70)

Grupa B

Nedelja

23.00: (1,43) Brazil (4,50) Ekvador (7,75)

23.00: (3,00) Venecuela (3,00) Peru (2,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa Amerikareprezentacija Venecuelereprezentacija Perua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara