Fudbaleri River Plejta (Foto: AFP)
Fudbaleri River Plejta (Foto: AFP)

Kopa Libertadores: River nije navikao na ranu eliminaciju, Defensa se nada "Marakanasu"

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.07.21. | 23:10

Argentinos Juniors ima dobru priliku da se domogne četvrtfinala posle 1:1 na Monumentalu, Flamengo s minimalnom prednošću i navijačima

Seča argentinskih velikana u osmini finala Kopa Libertadoresa. Rasing i Boka već su eliminisani, a na ivici ambisa je i River Plejt. Na ivici, jer, podsetimo, u Južnoj Americi i dalje važi pravilo gola u gostima, a River je u prvom meču, na Monumentalu, odigrao 1:1 sa Argentinos Juniorsima.

Trener Milionera Marselo Galjardo želeo je da za vikend sačuva kostur tima na startu argentinskog prvenstva i time samo dodatno poljuljao samopouzdanje ekipi. River je poražen od Kolona na svom stadionu, ne uspevši ni na sedmoj uzastopnoj utakmici da sačuva mrežu.

Izabrane vesti

Ni na drugoj strani terena sitaucija nije bolja po klub iz Buenos Ajresa. Protiv Kolona i Argentinos Juniorsa River je uputio 31 udarac i postigao samo dva gola, dok je u nedavno završenom Liga kupu svega 26 udaraca od ukupno 231 završilo iza leđa protivničkih golmana.

Marselo Galjardo (Foto: AFP)Marselo Galjardo (Foto: AFP)

Uprkos tome, Galjardo će za revanš (02.30) izvršiti samo jednu promenu u odnosu na tim iz prvog meča osmine finala. U startnu postavu će se vratiti Fabricio Angileri, kojeg je pre nedelju dana mučila povreda mišića.

Ono što bi trebalo da bude glavna snaga Rivera jeste iskustvo u ovakvim mečevima. Sa Galjardom na klupi, Milioneri nisu dobacili makar do polufinala Kopa Libertadoresa samo u jednoj od sedam sezona. Doduše, s druge strane, River nije slavio protiv Juniorsa na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

S druge strane, trener Argentinosa Gabrijel Milito takođe je sačuvao startere na premijeri u prvenstvu, pa su Juniorsi odigrali mršavi remi bez golova sa Independijenteom. Što se večerašnjeg sastava tiče, Milito nije želeo da otkriva informacije, ali argentinski mediji uveravaju da će ponoviti istih 11 iz prvog meča. Za Juniorse bi prolaz u narednu fazu bio ogroman uspeh, mada su ga ostvarili još prolaskom iz grupe, što im nije pošlo za rukom još od 1985. godine, kada su osvojili Kopa Libertadores. Pobednik večerašnjeg duela (u slučaju da bude 1:1, odmah se pucaju penali), u četvrtfinalu će igrati sa Atletiko Mineirom, koji je sinoć eliminisao Boku.

Još jedan argentinski tim odigraće svoj meč osmine finala u istom terminu. Defensu i Hustisiju posle minimalnog poraza na svom terenu (0:1), čeka teško gostovanje Flamengu (02.30). Doduše, neće gostovati na Marakani, već na stadionu Mane Garinča, ali svakako osvajača Kopa Sudamerikane iz prošle sezone čeka težak zadatak.

Flamengo polako hvata zalet, pod vođstvom novog trenera Renata Gauča vezao je tri pobede, u poslednjem kolu Serije A postigao pet golova protiv Baije, a imaće posle dužeg vremena i navijače na svojoj strani (dozvoljeno 25 odsto kapaciteta). Pride se u startnu postavu vraćaju Rodrigo Kajo, Bruno Enrike, Vilijam Arao i Dijego Ribas. Idilu u klubu malo je pokvarila povreda Tijaga Maje, koji će propustiti revanš zbog problema sa kolenom.

----- Sve utakmice Kopa Libertadoresa možete gledati uživo na portalu mozzartbet.com -----

Ekipa Sebastijana Bekasesea će se uzdati u dobre rezultate sa brazilskim klubovima u poslednje vreme. Prošle sezone je na putu do trofeja Kopa Sudamerikane eliminisala Vasko da Gamu i Baiju, potom dva puta Palmeiras, prvo u Rekopa Sudamerikani, potom i u grupnoj fazi ovogodišnjeg Libertadoresa, pa Defensa može da se nada “Marakanasu”, koji bi doduše bio znatno manjih razmera od onog koji je priredila Argentina u finalu Kopa Amerika protiv Brazila.

Bekasese će veliki problem imati u srcu odbrane, jer se povredio Huan Gabrijel Rodrigez, a ni njegova alternativa Gabrijel Meza nije spreman, pa će štopersku poziciju pokriti vezista Brajan Rivero.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, revanš utakmice

Sreda

Atletiko Mineiro - Boka juniors 0:0, penalima 3:1, prvi meč 0:0

Rasing - Sao Paulo 1:3 (0:1), prvi meč 1:1

/Rigoni 44, 57, Markinjos 48/

Četvrtak

Barselona - Velez (u toku), prvi meč 0:1

Palmeiras - Universidad Katolika (u toku), prvi meč 1:0

02.30: (3,90) Argentinos Juniors (3,10) River Plejt (2,10) prvi meč 1:1

02.30: (1,50) Flamengo (4,10) Defensa i Hustisija (7,00) prvi meč 1:0

Petak

02.30: (1,60) Internasional (3,60) Olimpija Asunsion (6,75) prvi meč 0:0

4. avgust

00.15: Fluminense - Sero Porteno, prvi meč 2:0


tagovi

Kopa LibertadoresDefensa i HustisijaRiver PlejtFlamengoArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara