Fudbaleri Seare (©Reuters)
Fudbaleri Seare (©Reuters)

Kopa Sudamerikana: Pitaju se Seara i Atletiko, Arsenal navija za Vilsterman

Vreme čitanja: 5min | čet. 27.05.21. | 22:50

Traže se poslednji putnici u nokaut fazi drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike. Brazlski klubovi dominiraju. Gremio je već među 16 najboljih

Noćas su na programu poslednji mečevi grupne faze Kopa Sudamerikane. Do sada je poznato 12 od 16 učesnika eliminacione runde, od kojih je njih šest obezbedilo nastavak takmičenja kao prvoplasirani tim u svojoj grupi, dok je isti broj ekipa kao trećeplasirani u grupama Kopa Libertadores završio učešće u tom takmičenju, ali nastavljaju međunarodnu turneju u drugom po jačini klupskom kontinentalnom takmičenju. Noćašnjim duelima uspostaviće se konačan poredak u preostale tri grupe. U jednoj od njih situacija je već odavno poznata, gde je Gremio, kao jedan od favorita ovosezonskog izdanja, zabeležio svih pet pobeda i već u četvrtom kolu obezbedio svoje mesto u osmini finala, dok se u druge dve rasplet očekuje u poslednjem kolu.

Možda je i najzanimljivija situacija u grupi C, u kojoj tri kluba još uvek imaju šanse da se domognu prve pozicije i mesta koje vodi u narednu rundu takmičenja. Dvoje od njih su, argentinski predstavnik Arsenal iz Sarandija i Bolivar, a koji se noćas direktno sučeljavaju na stadionu Hulio Umberto Grondona u Aveljanedi.

Izabrane vesti

Domaći sastav, kojim taktički zapoveda Serhio Rondina, bliži je prolasku u sledeću fazu, ali kao glavi uslov za obe ekipe u ovom meču, nameće se pobeda. Ipak ni to im ne garantuje čelnu poziciju na kojoj se trenutno nalazi Seara i koja sama odlučuje o svojoj sudbini na gostovanju u Kočabambi. U poslednje kolo brazilski tim ulazi s prvog mesta i devet osvojenih bodova, za njima sledi Arsenal sa osam, Bolivar sa šest, dok je na samom začelju Horhe Vilsterman, još jedan bolivijski predstavnik sa tek dva ostvarena boda.

00.15: (4,20) Horhe Vilsterman (3,50) Seara (1,80)

Prvi meč između ovih ekipa odigran je na stadionu Ernando Siles u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine i završen je pobedom Bolivara od 2:1. Ovoga puta Vijaduktosi su neizbežan favorit, u utakmici koja se igra na njihovom terenu u Sarandiju, jednom od brojnih kvartova Aveljanede, koji se nalazi u neposrednoj blizini dokova u luci na obalama zaliva Rio de la Plata. Poznato je da se ekipe iz bolivijskih Anda ne snalaze baš najbolje na gotovo nultoj koti mora. Iako je na prvom susretu uz veliku ofanzivu Nebeskoplavih, viđeno tri pogotka, očekuje se da će ovaj meč biti drugačiji. Obe ekipe žele pobedu kako bi imale šansu da se nađu na prvoj poziciji u grupi, pa se shodno tome očekuje pažljivi pristup i strpljivo vrebanje šanse.

00.15: (1,55) Arsenal Sarandi (3,80) Bolivar (5,80)

Nada za prolaz u sledeću fazu Kopa Sudamerikane još uvek živi za Arsenal, ali i pored eventualne pobede, potrebana im je i pomoć Avijatičara iz Kočabambe, jer Seara koja gostuje u visinama Bolivije, morala bi da izgubi ili barem odigra remi sa već otpisanim Horhe Vilstermanom. Iako je u Argentini trenutna obustava svih takmičenja na nacionalnom nivou, zbog povećanog broja zaraženih Kovidom-19, Vijaduktosi nemaju više obaveza u Liga kupu koji su završili na samom dnu zone A, sa samo 12 osvojenih bodova. Arsenalu u poslednje vreme i ne ide tako loše i trenutno je u dobroj formi, jer je na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima izgubilo samo dva puta, uz četiri pobede i tri remija.

02.30: (1,30) Atletiko PR (5,00) Aukas (9,00)

S druge strane, Bolivar još uvek ima bar teoretske šanse da se dokopa naredne runde takmičenja, ali da bi se to dogodilo, prvenstveno je potrebno da na gostovanju u Argentini, uspeju da ostvare pobedu i to sa ogromnom gol-razlikom, a pored svega toga i Seara bi morala da doživi poraz od Horhea Vilstermana. Dakle, vrlo verovatno je da je ovo kraj učešća na ovogodišnjoj međunarodnoj sceni za Nebeskoplave, a koji su je započeli kvalifikacijama za Kopa Libertadores.

Budući da je ekipa koju predvodi Guto Fereira, lider u grupi sa devet poena, jedan ispred tima iz Sarandija, bilo kakva pobeda na stadionu Feliks Kaprijales u Kočabambi, bila bi im dovoljna da se naću u eliminacionoj fazi. Za Vilsterman noćašnji duel neće imati težinu, jer je domaća ekipa sa samo dva osvojena boda ostala bez svake šanse u borbi za vodeće mesto.

Popularni Vozao iliti Starac iz Fortaleze, eventualnom pobedom ostvario bi 12 bodova i to bi bio matematički nedostažan rezultat za preostala dva tima u grupi. Nerešen ishod doveo bi ih u neugodnu situaciju, jer bi tada sa deset bodova, bili lako dostižni Arsenalu koji se nalazi na jednoj poziciji niže sa samo bodom zaostatka. Ipak i taj remi bi im u jednu ruku pomogao, samo u slučaju Bolivara, i to pod uslovom da najtrofejniji bolivijski klub ne izgubi ili ostvari pobedu na gostovanju u Sarandiju.

02.30: (2,00) Ekidad (3,35) Gremio (3,50)

U meču kojim je otvorila ovosezonske nestupe na međunarodnoj sceni, Seara je na svom Kastelao stadionu, savladala Avijatičare sa 3:1. Ipak, na gostovanje u Boliviju, tim Guta Fereire doputovao je s gorčinom u grlu, a koju je izazvalo izgubljeno finale saveznog šampionata, gde su predhodnog vikenda posle penal završnice poraženi od gradskog rivala Fortaleze. Međutim, Vozaosi zavise isključivo sami od sebe, a kao vid pojačanja moći će da računaju na povratak Stivena Mendoze, koji je bio suspendovan za finale saveznog prvenstva. Treba napomenuti i to da nacionalni šampionat Brazila startuje predstojećeg vikenda, kada će Seara na svom terenu dočekati Gremio, ješ jednog brazilskog predstavnika u Kopa Sudamerikani.

KOPA SUDAMERIKANA – 6. KOLO

Petak

GRUPA C

00.15: (1,55) Arsenal Sarandi (3,80) Bolivar (5,80)

00.15: (4,20) Horhe Vilsterman (3,50) Seara (1,80)

GRUPA D

02.30: (1,30) Atletiko PR (5,00) Aukas (9,00)

02.30: (1,53) Melgar (3,90) Metropolitanos (5,90)

GRUPA H

02.30: (2,00) Ekidad (3,35) Gremio (3,50)

02.30: (1,18) Lanus (6,50) Aragva (13,0)

***Kvote su podložne promenama

GRUPA A

Sreda

Uačipato – San Lorenco 0:3 (0:2)

/Fernandez 10, 32, Sekeira 54/

Rosario – 12. Oktobar 0:0

GRUPA B

Sreda

Baija – Montevideo Siti 2:4 (1:2)

Anderson 2, Nino 47 – Picičilo 25, Skoto 39, Alende 77, Guzman 90+2/

Independijente - Guabira 1:0 (0:0)

/Romero 83/

GRUPA E

Sreda

Korintijans – River Plejt 4:0

/Ramiro 22, Ramiro, Žo 29, Vital 35/

Sport Uankajo – Penjarol 0:0

GRUPA F

Utorak

Njuels - Atletiko Gojanense 1:1 (0:0)

/Đani 54 - Gomes 74/

Palestino - Libertad 1:2 (1:0)

/Benitez 44 - Baez 54, Martinez 73/

GRUPA G

Utorak

Emelek - Taljeres 1:4 (0:3)

/Rodrigez 73 - Diaz 14, Auzgui 24, Martino 38, Komar 83/

Deportes Tolima - RB Bragantino 1:2 (1:1)

/Saisedo 37 - Jtalo 41, Evangelista 80/

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaSearaAtletiko ParanenseGremioArsenal Sarandi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara