Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Kopa Sudamerikana: Skolari ugasio požar u Gremiju, četvrtfinale nadohvat ruke

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.07.21. | 22:43

Tim iz Porto Alegrea brani gol viška (1:0) iz Kita protiv LDU-a u osmini finala drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike

Prvi korak u Gremijevom nastavku takmičenja u Kopa Sudamerikani bila je minimalna pobeda na gostovanju u Ekvadoru nad ekipom LDU Kita u osmini finala. Bio je to važan trijumf Trikolora pred revanš susret koji je na programu noćas (00.15) u Porto Alegreu. Odmah po dolasku čuvenog Luiza Felipea Skolarija, stigao je i prvi pozitivan rezultat na međunarodnoj sceni koji se preneo i na nacionalni šampionat. Gremio je posle 12. kola uspeo da ostvari prvi trijumf u novoj sezoni Brazileiraa, savladavši Fluminense sa 1:0 i to na Marakani u Riju.

Trikolori ove sezone tek treba da naprave podvig u domaćem prvenstvu posle katastrofalnog starta, gde se trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova. Ekipa koju predvodi Felipe Skolari prethodnog vikenda ostvarila je drugu pobedu zaredom, računajući sva takmičenja, a već treću utakmicu je bez primljenog gola.

Izabrane vesti

00.15: (1,80) Gremio (3,35) LDU Kito (4,40)

Gremio se plasirao u osminu finala Kopa Sudamerikane tako što je na impresivan način završio učešće u svojoj grupi sa pet pobeda i samo dva ispuštena boda u remiju bez golova sa kolumbijskim Ekidadom u poslednjoj rundi grupne faze.

-----------------------------

Utakmicu Kopa Sudamerikne, Gremio - LDU Kito, možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Posle dobrog rezultata na prvoj utakmici u Ekvadoru, Skolari verovatno neće praviti neke veće promene u sastavu koji bi noćas trebao da započne susret na Gremio areni. Ofanzivu bi trebalo da predvodi iskusni napadač Dijego Souza, koji je do sada upisao dva gola i dve asistencije u pet nastupa u ovom takmičenju. Međutim, tim iz Porto Alegrea mogao bi da ostane bez opasnog krilnog igrača Aldemira Fereire. On je propustio poslednje dve utakmice, uključujući i pobedu u Kitu. Defanzivni sektor, koji se pokazao kao nepropustiv na prethodne tri utakmice i ovoga puta će činiti mladi čuvar mreže Gabrijel Čapeko (21), dok će ispred njega stajati Pedro Žeromel i Argentinac Valter Kaneman.

Ekvadorski predstavnik u osminu finala Kopa Sudamerikane dospeo je kao trećeplasirani tim u Grupi G Kopa Libertadores, iza Flamenga i Veleza, a ispred čileanskog Uniona iz La Kalere. Los Albosi su tako nastavili učeće na međunarodnoj sceni koju ne žele da izgube već na prvoj prepreci u eliminacionoj fazi drugog po jačini klupskog takmičenja za Južnu Ameriku.

Osim poraza od Gremija u prvom susretu osmine finala, ekipa iz Kita se nalazi u dobroj formi. U poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima ostvarila je pet pobeda, uključujući i poslednja dva meča u nacionalnim takmičenjima, ekvadorskoj Ligi Pro i Superkupu. Vrhunac dobre forme LDU-a bila je pobeda od 1:0 nad Barselonom koja mu je omogućila da drugu godinu uzastopno podigne pehar namenjen osvajaču Superkupa.

02.30: (1,70) Atletiko PR (3,40) Amerika Kali (5,00)

Uprkos porazu, LDU Kito je u prvoj utakmici izgledao daleko opasniji od svog protivnika, pa iz tog razloga trener gostiju, Argentinac Pablo Marini, nije najavio neke bitnije promene, kako u formaciji, tako i u igračkom kadru. Napadačka nada ekvadorakog tima ostaće na plećima Luisa Amarilje, koji je ove sezone postigao 10 golova na 18 nastupa u svim takmičenjima. Njega će iz veznog reda podržati opasan trio koji čine, Urugvajac Matijas Zunino, Hulio Palasios i Bilji Arse. Glavna sposobnost ovog trija je brza transformacija u kontranapade što može predstavljati ozbiljne probleme poslednoj liniji Trikolora.

U Kupu Sudamerikani, kao i u najjačem takmičenju Južne Amerike, Kopa Libertadores, ostaje na snazi pravilo zlatnog gola. Ako je rezultat u revanšu identičan kao u prvom meču osmine finala odmah se šutiraju jedanaesterci.

KOPA SUDAMERIKANA, OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

00.15: (1,80) Gremio (3,35) LDU Kito (4,40) /prvi meč: 1:0/

02.30: (1,70) Atletiko PR (3,40) Amerika Kali (5,00) /prvi meč: 1:0/

Četvrtak

00.15: (1,95) Arsenal Sarandi (3,35) Sporting Kristal (3,80) /prvi meč: 1:2/

02.30: (1,68) Bragantino (3,45) Independijente del Valje (5,10) /prvi meč: 2:0/

02.30: (1,95) Libertad (3,30) Junior (3,80) /prvi meč: 4:3/

Petak

00.15: (2,35) Independijente (2,95) Santos (3,15) /prvi meč: 0:1/

02.30: (2,20) Penjarol (3,05) Nasional (3,35) /prvi meč: 2:1/

02.30: (1,57) Rosario (3,70) Deportivo Tahira (5,80) /prvi meč: 2:2/

*** kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaGremioLDU KitoLuiz Felipe SkolariKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara