Kopenhagen hoće Boaćija

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.08.19. | 08:49

Drugi napad Danaca na golgetera Crvene zvezde...

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći golom na Parken stadionu u Kopenhagenu doprineo je da srpski šampion obezbedi produžetke i kasnije posle penala prođe Dance, te zadrži nadu da će se drugi put uzastopno plasirati u Ligu šampiona. Stale Solbaken verovatno ga je "mrzeo" najviše na svetu u trenutnu kada je zatresao mrežu njegovog tima, ali nedugo zatim počeo je da se raspituje o Boaćiju. 

Kako piše Sportski žurnal napadač iz Gane drugi put u poslednja dve godine predmet je interesovanja danskog šampiona. Dam N'Doje već ima 35 godina i u Kopenhagenu moraju da razmišljaju o njeovoj zameni, a izgleda da je baš Boaći jedan od kandidata. 

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da bi u slučaju adekvatne ponude moglo da se dogodi da Crvena zvezda pristane da proda Boaćija u finišu prelaznog roka. 

E sad, šta bi bila "adekvatna ponuda", nije precizirano. Ričmond Boaći na tržištu vredi blizu 4.000.000 evra. Zvezda ga je, podsetimo, prošle zime prodala Đijangsuu za 5.500.000 evra, a onda ga za manje od šest meseci vratila za 2.500.000. U svom drugom mandatu u crveno-belom možda nije produktivan kao u prvom, ali Beograđani ga se sasvim sigurno neće lako odreći. Pogotovo ako preko Jang Bojsa uđu u Ligu šampiona.

Žurnal još navodi da ovo nije prvo interesovanje Kopenhagena za Boaćija. Ganac je bio zanimljiv Dancima i 2017, ali tada Zvezda nije razmišljala o prodaji jer je ušla u grupnu fazu Lige Evrope. 

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara