Korintijans (©Reuters)
Korintijans (©Reuters)

Korintijans demolirao Fluminense, najubedljiviji trijumf Musketara u istoriji! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 03:36

Flu se posramljen vraća u Rio - 5:0

Pre nedelju dana slavili su fudbaleri Fluminensea u velikom derbiju protiv Flamenga i niko nije očekivao da će doživeti katastrofu na Kimika areni u Sao Paulu. Korintijans je ipak bio jako motivisan, igrali su puleni Vagnera Mansinija sjajno od prvog minuta, pa su upisali najveću pobedu u istoriji mečeva sa Fluminenseom (5:0).

Do samog finiša gosti gotovo da nisu ni pripretili iskusnom Kasiju, domaćin je kontrolisao stanje stvari na terenu i već početkom drugog dela igre rešio pitanje pobednika - ali se na tome nije zaustavio.

Izabrane vesti

Poveli su Musketari sredinom prvog dela igre, kada se u listu strelaca upisao bivši napadač Mančester Sitija i moskovskog CSKA Žo (bio je to njegov peti pogodak u sezoni). Potpuna kontrola Korintijansa u prvih 45 minuta, imali su posed (65%-35%) i daleko veći broj prilika, pa je pravo čudo što se mreža gostiju iz Rija zatresla samo jednom. Nadoknadili su to domaći fudbaleri u nastavku.

Golovi su se ređali kao na traci, najpre je Kazeres postigao efektan pogodak na asistenciju Moskita. Odlično su domaći igrači istrčali kontru, "desetka" Korintijansa nije oklevala, odličan udarac sa ivice kaznenog prostora i Markos je morao da vadi loptu iz mreže. Stekao se utisak da je za goste već u tom trenutku meč bio gotov, ali ne i za domaćina. Samo šest minuta kasnije i 3:0 na semaforu, efektan pogodak kapitena Fagnera, odlično je poslao loptu u malu mrežu sa desne strane iskusni bek, asistenciju piše Kantiljo. A onda, već u 67. minutu najlepši momenat na utakmici, Vital je raspalio po lopti sa oko 20 metara udaljenosti i prosto pocepao mrežu iza nemoćnog Markosa, koji je proživljavao pravi košmar.

Tek u finišu par prilika za Fluzao, pogodili su i stativu, pokušavali su da izbegnu najteži poraz u istoriji od Korintijansa, ali im se nije dalo. Da će ovo biti istorijsko veče postalo je jasno u prvom minutu nadoknade, kada je Luan posle odbitka smestio loptu u mrežu Fluminensea za konačnih 5:0 na Kimika areni.


Blistava partija Musketara, koji su vezali i sedmi meč bez poraza, Vagner Mansini je preporodio ekipu, koja je u prethodnih sedam duela primila samo jedan pogodak. Ostao je Korintijans jedan bod iza večerašnjeg rivala na tabeli, ali u kakvoj su formi ozbiljno prete da se domognu mesta koje vodi u Kopa Libertadores do kraja sezone. Fluminense se pognute glave vraća u Rio de Žaneiro, gde je pre samo nedelju dana slavio pobedu u velikom gradskom derbiju.

BRAZIL, SERIJA A - 29. KOLO

Četvrtak

Korintijans - Fluminense 5:0 (1:0)

/Žo 26, Kazeres 56, Fagner 62, Vital 67, Luan 90+1/



tagovi

Brazil 1KorintijansFluminenseFagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara