©AFP
©AFP

Korintijans u finalu Kupa Brazila, Fluminense se nadao do sudijske nadoknade

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.09.22. | 03:34

Domaćin potpuno slomio rivala u završnici utakmice (3:0)

Vrlo dobra sezona Palmeirasa koji se izdvojio u šampionskoj trci na čelu Serije A predstavljala je dodatni povod ostalim klubovima da u Kupu Brazila potraže svoju šansu za osvajanjem trofeja, te su Korintijans i Fluminense sa visokim ambicijama ušli u polufinalni revanš. Remi iz prvog duela odigranog na Marakani (2:2) uticao je da ekipe susret u Sao Pulu dočekaju u sličnim pozicijama, a prednost domaćeg terena tim Vitora Pereire pretočio je u pobedu (3:0) vrednu finala protiv Flamenga.

Kao i u prvom duelu istih rivala, koban po odbranu Fluminensea bio je Renato Agusto koji je odloženu loptu Rožera Guedeša iz prve sa 20 metara poslao u mrežu.

Izabrane vesti

Pretio je potom domaćin preko Moskita i Keiroza, dok su gosti odgovor režirali iz slobodnog udarca koji je izveo Arias i sa oko 30 metara pogodio prečku.

Konačno, sve dileme po pitanju pobednika u prvom minutu sudijske nadoknade razrešio je Žulijano preciznim udarcem sa deset metara nakon proigravanja Adsona. Iako je već tada putnik u finale bio poznat domaćin je tri minuta kasnije pobedu učinio još ubedljivijom, a sopstvenu mrežu zatresao je Felipe Melo nespretnom reakcijom na centaršut Adsona sa desnog krila.



BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Flamengo - Sao Paulo 1:0 (1:0), prvi meč 3:1

/De Araskaeta 37/

Petak

Korintijans - Fluminense 3:0 (1:0), prvi meč 2:2

/Renato Agusto 34, Žulijano 90+1, Felipe Melo 90+4ag/


tagovi

KorintijansKup BrazilaFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara