Djanini i Kornelijus (desno), Foto: AFP
Djanini i Kornelijus (desno), Foto: AFP

Kornelijus diše za vrat Pešiću i vuče Trabzon ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 19:58

Danski napadač desetim golom u sezoni potpisao pobedunad Malatijom (1:0)

Pogled na tabelu šampionata Turske nagoveštavao je da će susret lidera i fenjeraša predstavljati rutinski posao za domaćina i lak put do nova tri boda, međutim, uprkos dominaciji Trabzona, Malatja je uspela da pruži zavidan otpor i pretrpi tek minimalni poraz (0:1).

Novu, 15. pobedu prvoplasiranom timu Turske doneo je Andreas Kornelijus golom u 23. minutu, i osim što je nastavio da vuče svoj tim na putu ka šampionskom tronu dopisao je deseti gol na lični konto i tako prišao Aleksandru Pešiću na korak u trci za najboljeg strelca na Bosforu.

Izabrane vesti

Trabzon nema nameru da uspori u pohodu na sedmu šampionsku krunu Turske, a prvu od daleke 1984. godine. Tim koji je najprijatnije itnenađenje sezone sjajnim rezultatima odvojio se na značajnu prednost u odnosu na konkurente, a pogodak Kornelijusa bio je dovoljan da lider, makar do utakmice Konje, ode na plus deset. Danski ofanzivac je u 23. minutu sjajno reagovao i loptu koju je poslao Nvakaeme sa levog boka iz prve prosledio u gol za novi pogodak u vrlo dobroj sezoni.

Pogodak postignut u ranoj fazi utakmice predstavljao je idealan rasplet za domaćina koji je u 31. minutu mogao da otkloni praktično sve dileme, ali je Omur bio sebičan te je pokušao da završi sam akciju u kojoj bi znatno bolje rešenje predstavljala asistencija za usamljenog Kojbašija.

Nenaplaćena inicijativa mogla je da bude kažnjena u sudijskoj nadoknadi kada su gosti imali najboljiu priliku na utakmici, ali je Kulibali Kanacizkus gađao tik preko prečke.

U nastavku susreta, uprkos zaostatku, Malatja je bila inferiorniji tim, ali brojne pretnje lidera nisu donele promenu rezultata te su gosti sa samo golom razlike pretrpeli 13. poraz u sezoni.



tagovi

Andreas KornelijusTrabzonJeni Malatjaspor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara