Korona pokosila Zvezdine Italijane

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 09:10

Dijego Falčineli i Filipo Falko u četvrtak dobili pozitivan test

Oporavio se Aleksandar Katai, čak je Zvezdin kreativac počeo meč u Senti, Mirko Ivanić je ekspresno zalečio povredu mišića, u kadar se brzo vratio i Veljko Nikolić. Ali nova nevolja zadesila je šefa stručnog štaba Crvene zvezde Dejana Stankovića uoči nastavka sezone. Trener crveno-belih u narednom periodu neće moći da računa na tandem italijanskih internacionalaca Dijega Falčinelija i Filipa Falka, pošto su obojica dobili pozitivne testove na virus korona, javio je Informer.

Prvi napadač Crvene zvezde odigrao je duel protiv Milana, a već sutradan dobio prve simptome infekcije. Imao je povišenu temperaturu, ali je bio negativan na dva testa. Čak mu je i temperatura spala uoči putovanja u Sentu, ali stručni štab crveno-belih nije želeo ništa da rizikuje, te ga je oslobodio obaveza za susret protiv TSC-a. Sa druge strane Filipo Falko nije imao povišenu telesnu temperaturu, ali se čudno osećao, te je zbog druženja sa Falčinelijem podvrgnut PCR testu. I on je u prvom trenutku bio negativan, ali je tokom četvrtka konstatovano da ima virus korona.

Izabrane vesti

Na sreću i Falčineli i Falko imaju lakšu kliničku sliku. Izvesno je samo da će propustiti duele protiv Čukaričkog i Mačve, naredne srede kada bi Crvena zvezda trebalo da igra zaostali prvenstveni meč.

Italijanski internacionalci su proširili krug Zvezdinih igrača koji su „zakačili“ koronu. Virus su tokom jeseni preležali Marko Gobeljić, Milan Gajić, Gelor Kanga, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Strahinja Eraković, Željko Gavrić, kao i sada već bivši prvotimci Branko Jovičić, Srđan Spiridonović i Dušan Jovančić.

Pre pozitivnog testa na koronu Dijego Falčineli i Filipo Falko su zbog lakših povreda propustili nekoliko takmičarskih mečeva. Trener Dejan Stanković nije koristio iskusnog napadača na gostovanjima Novom Pazaru i Radničkom kako bi ga sačuvao za dvomeč protiv Milana. Falko je debitovao u Nišu, imao je ulogu startera na gostovanju Spartaku, kada je povredio ložu. Ipak, smogao je snage da bude džoker Dejana Stankovića protiv Rosonera. Ostavio je pristojan utisak u Beogradu.

Kada već govorimo o koroni, sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, koji je propustio put u Milano, trebalo je ove sedmice da izađe iz bolnice.


tagovi

Dijego FalćineliFilipo Falko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara