Nikola Krstović (©Reuters)
Nikola Krstović (©Reuters)

Korvino: Uzeo sam Vučinića i Jovetića iz Crne Gore, a Krstović je još jedan ozbiljan igrač

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 14:01

Sportski direktor Lečea objasnio u intervjuu za Gazeta delo Sport kako je angažovao bivšeg napadača Crvene zvezde

Pantaleo Korvino i Balkanci - dobitna kombinacija. Sportski direktor Lečea kroz protekle dve decenije profilisao se kao osoba sposobna iznedri, mahom, igrače iz Srbije i Crne Gore, a ni u jeseni funkcionerske karijere nije odustao od tog recepta.

Tokom mandata na Via del Mare, potom u Fjorentini i Bolonji, Korvino je u Seriju A doveo Mirka Vučinića, Valerija Božinova, Stevana Jovetića, Zdravka Kuzmanovića, Matiju Nastasića, Nikolu Milenkovića, Adema Ljajića, Dušana Vlahovića i mnoge druge, a nedavno je rešio da napravi još jednog crnogorskog heroja u timu iz Apulije.

Izabrane vesti

Nikola Krstović je sredinom avgusta zadužio opremu Lečea u transferu vrednom 4.000.000 evra posle dve uspešne godine u slovačkoj Dunajskoj Stredi. I, opet Korvino nije pogrešio. Krstović je sa dva gola u dve utakmice zabeležio najbolji start u klubu još od 2001. i legendarnog Havijera Ševantona, koji je kao novajlija počeo sa dva pogotka.

Leče posle tri runde Serije A zauzima četvrto mesto na tabeli sa sedam bodova. Pred Đalorosima su pali Lacio i Salernitana, a nerešeno je bilo sa Fjorentinom.

Korvino se u razgovoru za Gazeta delo Sport dotakao crnogorskog napadača, koji je u karijeri igrao za Zetu i Crvenu zvezdu. Krstović je imao više ponuda tokom prelaznog roka, a na kraju se odlučio da ode na italijansku "štiklu".

"Ubedio sam ga video zapisima i fotografijama mora u Lečeu, našeg divnog Salenta", otkrio je Korvino. "Nekoliko puta smo razgovarali sa Krstovićem, rekao sam mu kakav smo klub. Rekao sam sebi: uzeo sam Vučinića i Jovetića iz Crne Gore, ovo bi mogao da bude još jedan takav igrač. Ima osećaj za gol, a čini mi se da ume da trese mrežu na više načina: glavom, u petercu, šutirajući spolja".

Lečeova ideja se za sada sprovodi u delo. Đalorosi su hit Serije A.

"Imali smo plan da uzimamo mlade igrače koji bi trebalo da transformišu potencijal u kvalitet. Koji mogu da postanu resursi. Nemamo šeike, fondove, tajkune. Radimo za sadašnjost i za budućnost", objasnio je vremešni Pantaleo Korvino.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------



tagovi

LečePantaleo KorvinoNikola Krstović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara